fbpx

Suomen Paras Työpaikka – Miten voitto tuli ja mitä siitä seurasi?

Voitimme vuoden 2021 Great Place to Work -kilpailun kokoluokassamme ja saimme juhlia Parhaan työpaikan juhlavuotta. Voitto napattiin palautetutkimuksella henkilöstömme keskuudessa, sekä kirjoittamallamme raportilla vuodesta 2020 ja miten vastasimme koronavuoden tuomiin haasteisiin.

Tässä blogissa parhaat palat vuoden 2020 raportistamme, yhteenveto voittovuodesta 2021 ja näkymiä vuoteen 2022 – Näin tehdään Suomen Paras Työpaikka!

Koronavuoden 2020 nousut ja laskut

”Vuosi 2020 näytti lupaavalta meille. Tiesimme, että olimme loistavalla, pitkäkestoisella pohjatyöllä ja yksinkertaisen kauniilla toimintamallillamme lunastaneet lupauksemme kummallekin asiakastahollemme; vanhuksellemme ja lähiomaiselleen. Liikevaihtomme näytti ennusteiden mukaan tuplaantuvan vuodelle 2020. 1. kvartaali teki upeaa kasvua ja tuntui, että olimme upeassa myötätuulessa.” Kunnes maaliskuussa tilanne muuttui.

Avainasiaksemme koronakriisissä otimme:

 1. viestintä ja yhteydenpito
 2. omaiset ja vanhuksemme
 3. Seuralaiset
 4. vanhusten ajankohtaisiin tarpeisiin vastaaminen tilanteen sallimin keinoin
 5. digitaalinen yhteydenpito
 6. asiointiapu
 7. Seuralaisten rekrytoinnin digitalisointi – tällä halusimme varmistautua tulevaan ja koronan ohitettua isoon kasvupyrähdykseen
 8. Seuralaisten koulutuksen digitalisointi

”Pahimmillaan 92 % sovituista vierailuista oli peruttu. 22 % kanssa asiakkaista onnistuimme toteuttamaan puheluita tapaamisten sijaan, mikä auttoi pitämään ystävyyttä yllä, vaikka ei se sama asia ollut kuin kasvokkain tapaaminen, ja monien kohdalla tekniset ongelmat tuottivat ylitsepääsemättömän vaivan.”

”Johtaminen: Seurana antanut kattavasti tukea ja välineitä työhön. Välitön yhteys ja positiivisuus kantavana voimana on auttanut meitä kaikkia selviytymään. Ratkaisukeskeinen toimintatapa vahvistaa luottamusta.”

Seuralaiselta saatu palaute 31.12.2020 koronavuoden johtamisesta ja toiminnastamme

Nostoja vuodesta 2020:

 • Suomen ensimmäinen Vuoden Mummun tai Papan valinta helmikuussa 2020 aloitti sydäntä lämmittävän perinteen, ja tänä vuonna kunnianosoitus annettiinkin jo kolmatta kertaa.
 • Seurana valittiin mukaan KasvuOpeniin, mutta koronan vuoksi sparraukset saatiin vain etätoteutuksella.
 • Maaliskuussa haastoimme koko Suomen naapuriapuun:
 • Seuralaistapaamiset muuttuivat säännöllisiksi etätapaamisiksi
 • Kasvomaskitkin tuottivat välillä haasteita, kun muistisairas vanhus voi säikähtää, yksi purskahti jopa itkuun.
 • Media kutsui Seuranan Mirka Saarista eri ohjelmiin kommentoimaan koronakriisin vaikutuksista vanhuksiin, esimerkiksi SenioriSeisakkeen Koronavirus Extraan maaliskuussa 2020, koska näyimme aktiivisesti kyseisen aiheen tiimoilta somessa ja asiakkaidemme parissa:
 • Teimme toukokuussa kyselyn vanhustemme omaisille, missä kysyimme koronaeristäytyneisyyden vaikutuksesta vanhuksen mielialaan, toimintakykyyn ja puhekykyyn. Alempana myös graafi marraskuun tuloksista, kun kysyimme, miten tapaamisemme koronaeristäytyneisyyden jälkeen vaikuttivat heidän vanhusläheisiinsä.

Vuosi 2021 oli kasvun vuosi – koronan jatkumisesta huolimatta

Vuoden 2020 alussa Mirka työskenteli toimistolla vielä yksin, helmikuussa työpariksi löytyi Milla ja elokuussa parivaljakko kasvoi tiimiksi kun Pipsa liittyi joukkoon. Marraskuussa jo neljäs tiimiläinen aloitti, ja vuoden 2021 aikana porukka jatkoi kasvuaan – nyt 2022 keväällä meitä on jo kahdeksan!

Vuosi 2021 oli koronasta huolimatta kasvun vuosi – henkilöstömäärän kasvun lisäksi myös asiakkaat löysivät meidät, kun olivat tottuneet koronan läsnäoloon ja olivat huomanneet koronan hälyttävät vaikutukset vanhusläheistensä kuntoon.

Huhtikuun lopussa järjestettiin yksi vuoden huipentumista, kun keräännyimme muutaman Seuralaisen kanssa hotellihuoneeseen seuraamaan Great Place to Work -lähetystä ja juhlimaan vappua. Tunnelma oli huipussaan, kun pääsimme todistamaan voittomme julkistusta yhdessä!

Kesällä juhlistimme voittoamme Helsingin Sanomien kansi-ilmoituksella, johon saimme mukaan myös monia yhteistyökumppaneita:

Näyimme voiton tiimoilta monessa eri mediassa ja kirjoitimme sekä omia blogauksia että vieraskynäkirjoituksia aiheesta:

Syksyllä kuulimme vielä ilouutisen sijoittumisestamme Euroopan parhaiden työpaikkojen listalla, ja juhlimme voittoamme Euroopan parhaana suomalaisena yrityksenä!

Vuosi 2022 – toivon vuosi

Tämä vuosi heräsi toiveikkaasti koronan ja rajoitusten väistyessä ja uuden, 60 % nousseen kotitalousvähennyksen merkeissä, mutta myös maailman sotatilasta murehtien ja huolestuen – niin me kuin vanhusystävämmekin.

Kannoimme kortemme kekoon järjestämällä viikossa hyväntekeväisyyskonsertin Ukrainan vanhusten hyväksi ja saimme kerättyä lipputuloilla hyvän summan eteenpäin lahjoitettavaksi. Lämmin kiitos osallistuneille.

Nyt toivomme, että rauha laskeutuisi ja saisimme viimein hengähtää valtavilta murheilta, jotka ovat näitä kahta kulunutta vuotta varjostaneet. Voisimme keskittyä läheisiimme, onnellisen vanhuuden tuottamiseen ja kiireettömiin, iloisiin hetkiin yhdessä.

Kesällä suuntaamme joukolla Poriin SuomiAreenalle. Odotamme jo innolla tätä Suomen suurinta yhteiskunnallista festivaalia. Paneelikeskustelumme 14.7. käsittelee tärkeää aihetta, eläkeläisten työllistämistä ja lisäksi olemme mukana koko viikon omalla osastollamme Porin sykkeessä. Aiheitamme eläkeläisten työllistämisen lisäksi niin onnellisen vanhuuden lisääminen, vanhusten hyvinvointi, Suomen ensimmäinen kummivanhustoiminta ja vanhusläheisen seurapalvelu yritysten henkilöstöetuna, kuntien rooli vanhusyksinäisyyden ehkäisyssä jne. Lisäksi rekrytoimme viikon aikana sata satakuntalaista eläkeläistä Seuralaisen merkitykselliseen työhön – tervetuloa tapaamaan meitä Poriin!

Muutenkin tämä vuosi tulee toivottavasti olemaan täynnä kohtaamisia, tapaamisia kasvokkain niin vanhusystäviemme, Seuralaistemme kuin omaisten ja kumppanien kanssa. Näitä on odotettu!

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti