fbpx

Seurana Oy on Suomen paras työpaikka!

Missiolla onnellinen vanhuus kumotaan monia työelämän myyttejä

Seurana Great Place To Work® -voittajaksiSuomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys nousi Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work® -auditoinnissa. Voitto on ainutlaatuinen tunnustus yritykselle, joka toimii lähinnä henkilöstö- ja laatuongelmista tunnetulla hoiva-alalla. Great Place to Work® -sertifiointi on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, jonka työntekijät antavat organisaatiolle hyvän työpaikan rakentamisesta.

Great Place to Work -menestyjät ovat usein it-alan yrityksiä tai konsulttitaloja. Seurana Oy:n voitto pienten yritysten sarjassa onkin raikas esimerkki siitä, että merkityksellisellä, yhteiskunnallisella työllä voi myös menestyä tutkimuksessa. Lisäksi Seuranan voitto kumoaa useita suomalaiseen työelämään liitettyjä myyttejä. Yrityksen toiminnassa on nimittäin useita piirteitä, jotka julkisessa keskustelussa liitetään tyypillisestiheikkoon työilmapiiriin, huonoon laatuun ja alhaiseen työtyytyväisyyteen:

1. Vanhushoiva-ala kärsii perinteisesti kiireestä, resurssipulasta, huonosta ilmapiiristä, vaihtuvuudesta, huonosta johtajuudesta ja asiakaspalvelusta. Seuranan missio Onnellinen vanhuus on vuodesta 2017 alkaen systemaattisesti ohjannut Seuranan toimintaa läsnäolevaksi, kiireettömäksi, vertaistuelliseksi vanhusseurapalveluksi. Meillä on aikaa.

2. Seuranan työntekijöiden keski-ikä on 67 vuotta. Eläkeikäiset työntekijämme eli Seuralaiset tekevät viiden tähden työtä oman vanhusasiakkaansa kanssa. He arvostavat työnsä tuottamaa merkityksellisyyden tunnetta. Seuranan palvelun positiivinen kehä sisältääkin paitsi tyytyväisen vanhuksen ja tyytyväisen omaisen, myös tyytyväisen Seuralaisen. Vertaistuellisuutta ja elämänkokemusta arvostetaan, suuren sydämen lisäksi.

3. Naisvaltaisilla aloilla väitetään usein olevan huono työilmapiiri. Seuranassa työtekijät olivat tutkimuksen aikana 100 %:sti naisia, sittemmin olemme onneksemme löytäneet myös miesseuralaisia.

”Onnellista vanhuutta ei luoda korulauseilla. Seuranan perustamisesta lähtien olemme tehneet työtä sen eteen, että vihdoin Suomessa on yritys, joka laittaa vanhuksen keskiöön, auttaa samalla omaista ja muodostaa tiiviin, upean yhteisön eläkeikäisille työntekijöille, Seuralaisille”, Mirka Saarinen kuvaa yrityksen toiminnan ydintä.

”Perustin Seuranan, sillä tällaista palvelua tarjoavaa yritystä ei Suomessa aiemmin ollut. Henkilökohtainen, omiin senioriläheisiini liittynyt tarve ajoi yrittäjäksi ja tienraivaajaksi. Olen todella ylpeä Seuralaisistamme ja Great Place To Work -voitto tänä vaikeana koronavuonna tuntuu todella hyvältä. Työntekijämme ovat haastavan vuoden kuluessa tehneet sydämellään työtä, halunneet oppia uutta ja tehneet kaikkensa, että vanhusasiakkaidemme mieliala ja toimintakyky pysyvät hyvinä”, Saarinen jatkaa.

”Koen tekeväni kehityspäällikön työtä; olen Suomen ensimmäisessä vanhusseurapalvelussa luomassa upeaa palvelua vanhuksilleni ja kehitän samalla koko alaa”, kertoo Seuralainen Tuula Meres-Wuori, 74 vuotta.

”Onnellista vanhuutta tehdään, kun Seuralaiset ovat tyytyväisiä. Se heijastuu tärkeimpään eli vanhuksiin”, päättää Saarinen.Great Place to Work -auditoinnissa Seurana valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi mm. seuraavilla kriteereillä:

• 100 % työntekijöistä sanoo, että tämä on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka.
• Seuranalla on panostettu avoimeen, selkeään ja läpinäkyvään viestintään koronan suhteen. Välittäminen ja inhimillisyys näkyy kautta linjan.
• Vahva missio, merkityksellinen työ ja iso tahtotila ovat kantaneet vaikeassa ajassa. Käytäntöjä on ketterästi muokattu tilanteen niin vaatiessa ja uutta on yhdessä opittu.
• Arvopohjainen toiminta jatkunut myös poikkeustilanteen aikana ja läpäissyt koko henkilökunnan. Tiukasta tilanteesta huolimatta myös yhteiskunnallinen vaikuttavuus on ollut läsnä.


Tutustu kulttuuriimme mm. seuraavien ihanien uutisten merkeissä:

Vanhuksemme ja Seuralaisemme kertovat tapaamisistaan ja laulavat Muistojen Bulevardin >
Seuralaisemme Raija ja Mirka MTV Uutisaamun vieraana kertomassa kulttuuristamme >

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti