Ajankohtaiset asiat ja media

Tältä sivulta löydät viimeisimmät Seuranaa koskevat uutiset.

Lataa Seuranan esite tästä

Yhteystiedot
mirka.saarinen@seurana.fi
040-555 3235

Ajankohtaista

Alla ensin uusimpia ja suosituimpia nostoja, sen jälkeen kootusti medioittain koko uutisarkisto.

Tilaa uutiskirje  Viimeisimmät ja suosituimmat julkaisut

  Vanhuksille ajanviete- ja jutteluseuraa tarjoava palvelu työllistää eläkeläisiä ympäri Suomen: ”On mukavaa saada tuottaa iloa vanhuksille ja näin eläkeläisenä kuulua työyhteisöön”, sanoo nivalalainen Maija Jyrkkä

  Keskipohjanmaa 23.5.

  Seuralainen tuo iloa vanhusystävän päivään

  ”Hauta-aholla tuli helmikuussa vuosi täyteen Seuralaisena. Hän tapaa Nurmijärvellä asuvaa vanhusystäväänsä säännöllisesti samaan aikaan kerran viikossa kaksi tuntia kerrallaan.”

  Nurmijärven Uutiset 21.5.

  Ruokolahden kunta ostaa saamansa jättitestamentin rahoilla säännöllistä seuraa kymmenelle vanhukselleen: ”Yksinäisyys on iso haaste”

  Etelä-Saimaa 13.5.

  Ruokolahden kunta ostaa yli puolen miljoonan testamenttivaroilla ystäväpalvelua – 10 vanhukselle puoleksi vuodeksi seuraa viikoittain

  Ruokolahden kunta hankkii Helléneiltä saamallaan testamenttilahjoituksella ensin valtakunnallisen Seurana-nimisen yrityksen ystäväpalveluja.

  Yle 12.5.

  Ruokolahden kunta ostaa osalla Hellénien testamenttivaroista säännöllistä seuraa kymmenelle vanhukselleen: ”Yksinäisyys on iso haaste”

  ”Parhaillaan etsitään seuraa kaipaavia vanhuksia ja heille sopivia seuralaisia Ruokolahdelta. Seurapalvelun kokeilujakso kestää puoli vuotta ja maksaa 13 990 euroa.”

  Uutisvuoksi 12.5.

  Nokialle rantautuu uusi ikäihmisten seuralaispalvelu – Yritys syntyi, kun oman papan yksinäisyys särki Mirka Saarisen sydämen: ”Mietin, että olenko ainoa, joka haluaa järjestää rakkaalleen säännöllistä seuraa”

  Nokian Uutiset 8.5.

  Hai­luo­don se­nio­reil­le et­si­tään ver­tais­seu­raa – y­ri­tys palkkaa elä­ke­läi­siä ys­tä­vä­pal­ve­luun

  Seurana Oy on laajentamassa toimintaansa Hailuotoon ja haluaa palkata palvelukseensa paikallisia eläkeläisiä kotona tai hoivakodissa asuvien vanhusten ystäväseuraksi ja vertaistueksi.

  Rantalakeus 30.4.

  Seuranan perustaja haastattelussa AlfaTV:ssä

  Mirka Saarinen kertoo eläkeläisten työllistämisestä ja Seuranan perustamisesta, sekä keiden kannattaa hakea Seuralaiseksi ja miten.

  Mirkan osuus alkaa videon kohdasta 19:09.

  Kolmas Elämä 23.4.

  Kun mikkeliläisen Eila Kämäräisen äiti kuoli, hän päätti käyttää viikostaan päivän työskentelemällä muiden vanhusten seuralaisena: ”Vanhuksilla ei vanhainkodissa paljoa vieraita käy”

  ”Arvokkuus. Ihmisen pitää tuntea, että on arvokas ja tärkeä ihminen vielä vanhainkodissakin. Se kannustaa tekemään tätä työtä, toteaa vanhusseurapalvelu Seurana Oy:lle työskentelevä mikkeliläinen eläkeläinen Eila Kämäräinen.”

  Länsi-Savo 9.4.

  Syrjitäänkö ikääntyneitä?

  Keskustelijat: Tampereen yliopiston dosentti Kirsi Lumme-Sandt ja Seurana Oy:n toimitusjohtaja Mirka Saarinen.

  AlfaTV SenioriSeisake 18.1.21

  Vanhusseurapalvelu Seurana laajenee Huittisiin

  ”Valtakunnallinen Seurana Oy on laajenemassa Huittisiin. Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys palkkaa eläkeläisiä vanhusten säännölliseksi ystäväseuraksi kotiin tai hoivakotiin. Nyt yritys etsii huittislaisia työntekijöitä.”

  Lauttakylä 4.4.

  Onko onnellinen vanhuus pelkkä haavekuva?

  Saako vanhus elää oman näköistään elämää? Voiko laitoksessa ottaa yömyssyn tai harrastaa seksiä? Miten yksinäisyys selätetään? Ani Kellomäen vieraina lähihoitaja Hanna Jokinen ja ystäväpalvelun perustanut Mirka Saarinen.

  YLE Flinkkilä & Kellomäki 9.10.21

  Vanhuksen seuralainen ja ystävä

  ”Vaasalainen Päivi Teppo työskentelee seuralaisena Seurana Oy:ssa, jonka tarkoituksena on tarjota vertaistuellista ystäväseuraa vanhuksille.”

  Vaasa-lehti 30.3.

  Mirkan Saarisen yritys etsii ikäihmisille kavereita: ”Päätin, että jos se minusta on kiinni, tässä maassa vanhukset eivät kärsi enää yksinäisyydestä”

  Mirka Saarinen heittäytyi yrittäjäksi, kun huomasi pappansa kärsivän yksinäisyydestä. Häntä yritys ei ehtinyt auttaa, mutta Saarinen haluaa avittaa muita ikäihmisiä välttämään pappansa kohtalon.

  Seura 28.12.21

  97-vuotiaalle turkulaiselle sotaveteraanille etsitään kummiyritystä

  ”Tämä varsin sosiaalinen, liki satavuotias veteraani kaipaisi enemmän säännöllistä juttuseuraa, ja sponsorituella sitä pystyttäisiin hänelle järjestämään.”

  Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehti 18.3.

  Vanhuksille seuraa järjestävä yritys valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi – Tuula ja Maija nauttivat yhdessä laulamisesta ja kävelyistä Bulevardilla

  ”Seurana työllistää eläkeläisiä ”seuralaisiksi”, jotka pitävät nimensä mukaan seuraa ja järjestävät aktiviteettejä vanhuksille.”

  MTV Uutiset 28.4.21

  Ikäihmisillekin tukea sodan käsittelyyn

  ”Monet ikääntyneet ovat huolestuneet Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.”

  Vaasa 9.3.2022

  Mistä apua ikääntyvälle? – Anuliina asuu muistisairaan äitinsä kanssa saman katon alla

  ”Yksinäisyyden ja turvattomuuden tunteen lievittämiseksi tuttu seuralainen on ollut äärettömän tärkeä apu hänen äidilleen.”

  OP Media 24.1.2022

  Hyväntekeväisyyskonsertti seurakunnan tiloissa – Solistina Eino Grön

  Konsertin järjestävät yhteistyössä Seurana, Lauttasaaren kirkko, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry ja HelpAge International.

  Lauttasaari 3.3.2022

  Vanhusten yksinäisyys

  Ohjelman toisena aiheena kohdasta 13:00 alkaen pohditaan vanhusten yksinäisyyttä. Haastattelussa vanhusseurapalveluyrityksen Seurana Oy:n perustaja Mirka Saarinen.

  AlfaTV Ajassa 3.11.21

  Kem­pe­le­läi­nen Pentti Mel­le­nius kiri Vuoden pappa -fi­na­lis­tik­si

  ”Kyllä Pena olisi Vuoden pappa -tunnustuksenkin ansainnut, mutta kyllä hän on sitä ilman präniköitäkin, Inga Mellenius tuumaa ja antaa isälleen pitkän ja lämpimän halauksen.”

  Kaleva 26.2.2022

  Mirka perusti firman, jonka työntekijöiden keski-ikä on 67 vuotta

  ”Monet vanhukset kärsivät Mirka Saarisen mukaan yksinäisyydestä ja siihen vanhustenseurapalvelu antaa apua.”

  Iltalehti 4.1.22

  Kirsti oli ehdolla vuoden mummuksi

  ”Neljäntoista finalistin joukossa oli laihialainen 92-vuotias Kirsti Hämäläinen, jonka ilmoitti Vuoden Mummu 2022 -kilpailuun lapsenlapsi Virve Hiipakka.”

  Kyrönmaa 21.2.2022

  Fanni Helin teki urahypyn finanssialalta hyvinvointiyritykseen – Tällaista henkilöstöetua yritys kehittää

  ”Fanni Helin ei epäröinyt, kun hänelle tarjottiin osakkuutta vanhusseurapalvelu Seuranassa.”

  Talouselämä 18.2.2022

  Yksinäisyys satuttaa vanhusta – Seuralainen tuo iloa elämään

  ”Pandemian myötä yhä kasvava joukko vanhuksia kokee yksinäisyyttä. Yksinäisyys voi masentaa ikäihmistä ja heikentää toimintakykyä. Seurana Oy työllistää seniorikansalaisia, jotka pitävät vanhuksille seuraa, järjestävät aktiviteettejä ja kertovat omaisille oman mummon tai papan hyvinvoinnista.”

  Ilmarinen 8.12.21 Video

  Aikaisemmat mediajulkaisut

  Seurana valtakunnan medioissa
  Seurana paikallismedioissa

  Seurana on koko Euroopan paras työpaikka toimialallaan

  Seurana sijoittui upeasti Euroopan Parhaiden Työpaikkojen listalle ja on näin toimialallaan Euroopan paras työpaikka – Seuranan sijoitus oli myös paras kaikista suomalaisista organisaatioista.

  Juhlimme voittoamme näkyvästi kesällä Helsingin Sanomien kansi-ilmoituksella – klikkaa oheista kuvaa ja lue koko juttu!

  Kysy lisää:

  Mirka Saarinen
  040 555 3235
  mirka.saarinen@seurana.fi

  TIETOA SEURANASTA

  Seurana on Suomen ensimmäinen vanhusseurapalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota vertaistuellista seuraa yksinäisille vanhuksille kaikkialla Suomessa.

  TILAA UUTISKIRJE

  Kuukausittain ajankohtaista asiaa onnellisesta vanhuudesta   SEURANA OY

   Yleiset yhteydenotot: 050 552 9449 (arkisin 9-16)
   Kuluttajamyynti: 050 366 1900
   Yritysmyynti: 040 562 1234
   Toimitusjohtaja: 040 555 3235, mirka.saarinen@seurana.fi

   Heikkiläntie 7 A, 2. krs, 00210 Helsinki
   Y-tunnus: 2797210-9

   SEURANA SOMESSA
   #onnellinenvanhuus

   Seuranan tietosuojaseloste >>

   Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 - Saamme Euroopan aluekehitysrahastosta tukea rekrytointiprosessimme digitalisointihankkeeseen sekä kansainvälistymisen ensiaskeleihin. Kiitämme rahastoa ja Hämeen ELY-keskusta hyvästä yhteistyöstä.