fbpx

Suomen Parhaan Työpaikan™ työntekijät kertovat: Miksi olemme parhaita? Missä olisi vielä kehitettävää?

Kuukausi sitten jännitimme, miten sijoitumme Suomen Parhaat Työpaikat™ -kilpailussa, jonka vuosittain järjestää Great Place to Work®. Pieni juhlaporukkamme riehaantui ilosta, kun saimme kuulla, että saavutimme ensimmäisen sijan kokoluokassamme! Katso videolta, kun Christoffer Strandberg haastatteli toimitusjohtajaamme Mirka Saarista ja Seuralaistamme Raijaa voitosta >

Jo ennen parhaan työpaikan voiton julkistusta saimme tietää, että työntekijöidemme keskuudessa tehdyn Trust Index© -tutkimuksen seurauksena saavutimme Great Place to Work® -sertifioinnin. Tässä blogauksessa pohdin parhaita löytöjämme tutkimustuloksista, kaikki julkaistut tulokset voit käydä katsomassa Great Place to Work -verkkosivuilta >

100 % työntekijöistä sanoo, että tämä on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka

Mirka kirjoitti voitostamme jo aiemmin Seuranan blogiin ja ennen saamiamme kilpailun tuloksia hän pohti Great Place to Workin blogissa, miksi halusimme tutkimukseen ylipäänsä osallistua.

Olimme otettuja, kun Seuralaisten antama palaute toiminnastamme vastasi sitä samaa kokemusta mikä meillä toimiston väellä on – täyden 100 % tyytyväisyyden saavutimme mm. tasa-arvoisuudessa, tiimityössä, ystävällisyydessä, yhteisöllisyydessä, johdon luotettavuudessa ja kompetenssissa sekä uskottavuudessa, imagossa ja ylpeydessä. Vertailun vuoksi: kaikkien tulosten keskiarvo oli pienten työpaikkojen keskuudessa 91 % vuonna 2019.

Suorastaan yllätyimme, että myös yleensä haastava aihealue, viestintä, saavutti täyden 100 % tyytyväisyyden. Vertailuarvona vuonna 2019 pienten työpaikkojen keskiarvo viestinnän osalta oli 78 %, eli saamme olla tuloksestamme erittäin ylpeitä. Toki olemme tähän panostaneet erityisen kovasti nyt korona-vuotena, kun tapaamiset ovat minimissään ja sähköinen yhteydenpito tärkeämpää kuin koskaan. Pandemian nostattamat pelot niin työntekijöissä kuin asiakkaissamme haluttiin minimoida kertomalla mahdollisimman usein, miten kehitämme toimintaamme, huomioimme turvallisuuden ja reagoimme nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Aina löytyy myös kehitettävää

Tutkimuksissa mielenkiintoisimmat tulokset löytyvät sieltä, missä kehitettävää löytyy. Siispä juhliessamme 99 % huipputuloksiamme, haluamme myös kääntää katseemme niihin asioihin, joissa vielä kehitettävää löytyy.

Alimmillaan 85 % vastaajistamme koki, että Seuranalla on erityisiä etuuksia. Vertailuarvona vuoden 2019 pienten yritysten keskiarvo 71 % kertoo, että tämä kohta tuottaa monilla muillakin haasteita. Samalla kun pohdimme, mitä erityisiä etuuksia voisimme tulevaisuudessa tarjota työntekijöillemme, voimme olla kiitollisia kun palautteissa nousi esiin, ettei tämä ole työntekijöillemme se tärkein asiakaan. Tärkeää on, että työ on merkityksellistä, joustavaa ja itsenäistä.

90 % koki, että ihmiset Seuranalla juhlivat erityistapahtumia (vrt. KA 85 %). Hyvä keskiarvo, mutta meidän tuloksissamme alimmasta päästä. Tähän tulokseen vaikuttaa suuresti vallitseva pandemia, jonka takia emme ole voineet kasvotusten nähdä vuoteen. Silti olemme tehneet voitavamme, ja järjestäneet kuukausittain etätapaamisia erilaisin teemoin henkilökohtaisen työn tukemisesta yhteiseen hauskanpitoon. Ja suuret ovat suunnitelmamme tulevaisuudelle, kunhan rajoitukset saadaan purettua – aiomme ottaa takaisin kaikki ne menetetyt joulujuhlat, Parhaan Työpaikan gaalat ja karaoke-kesäjuhlat, kun syksyllä startataan lomien jälkeinen syyskausi yhdessä juhlien.

Työntekijöistämme keskimäärin 95 % koki, että saa osuuden yrityksen taloudellisesta menestyksestä. Tämä on monilla muillakin haastava kompastuskivi (vrt. KA 70 %), joten emme halunneet liikoja huolestua, vaikka tässä talouden tilassa emme pysty yrityksemme lähes olemattomista voitoista työntekijöille osuuksia jakamaan. Pyrimme huomioimaan työntekijämme sitä vastoin muilla kuin rahallisin keinoin: muistamme merkkipäiviä kukkakimpuin ja odotukset ylittäviä tekoja skumppapulloin. Yhteisiin etätapaamisiin kannustamme ostamaan jotain pientä kivaa, jotka sitten korvaamme. Panostamme yhteisöllisyyteen, toistemme kannustamiseen ja tukemiseen kahden kesken ja pienryhmissä, ja voi kun odotamme että pääsemme taas kasvotusten kaikkien kesken kohtaamaan.

Kaiken kaikkiaan olemme ymmyrkäisen otettuja, että asiat täällä Seuranalla on ihan kaikilta osin keskiarvoja huomattavasti paremmalla tolalla. Jo näistä tuloksista uskalsimme varovasti toivoa voittoa Suomen Parhaiden Työpaikkojen kisassa, ja mahtavaa että se myös saavutettiin.

Näiden tulosten lisäksi kilpailussa vaikutti koostamamme 26-sivuinen kirjoitus kaikesta siitä, mitä on Seurana, miten pandemia vaikutti toimintaamme, miten vastasimme siihen ja miten saimme pidettyä henkilöstömme tyytyväisenä pahimpienkin rajoitusten jyllätessä. Muotoilemme tämän tuotoksen vielä julkaistavaan muotoon ja jaamme sen kaikkien nähtäväksi – miten Seurana onnistui tekemään onnellista vanhuutta ja luomaan vuoden parhaan työpaikan vaikeimpana vuotena aikoihin.

Milla Järvinen
Hallintopäällikkö
Seurana Oy

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti