fbpx

Seuralaisemme Jyväskylässä, sydämellinen Marjut ja onnellinen vanhuus

Taas on hyvä hetki esitellä yksi Seuralaisistamme. Meitä on jo yli 70 upeaa suuren sydämen Seuralaista ympäri Suomen! Jokaista heistä yhdistää suuren sydämen lisäksi upea elämänkokemus, +55 vuoden ikä ja aito halu tehdä eläkkeellä onnellista vanhuutta ja tuottaa iloa vanhuksille.

Tällä kertaa itsestään kertoo Marjut. Me Seuranassa olemme todella iloisia, että upean kokemuksen omaava Marjut on löytänyt Seuranan. Vanhusasiakkaansa Jyväskylässä ja heidän omaisensa Etelä- ja Länsi-Suomessa sekä Lontoossa arvostavat Marjutin läsnäolon taitoja paljon.

Häneen voit muuten tutustua myös tässä videossamme ”Muistisairaan kohtaaminen”. Kiitos Marjut mukavasta tekstistäsi ja hyviä lukuhetkiä blogilaisille!

Hei,

Olen Marjut Jyväskylästä. Tein 40-vuotisen elämäntyöni sosiaali- ja terveydenhuollossa Etelä-Pohjanmaalla jääden eläkkeelle viisi vuotta sitten 62-vuotiaana. Tuolloin muutin Keski-Suomeen lähelle tyttäreni perhettä auttamaan tarvittaessa lastenlasteni hoidossa. Hakeuduin myös Jyväskylän yliopistoon laajan ”Aktiivisena ikääntyminen” -tutkimuksen kotihaastattelijaksi 1 ½ vuodeksi.

Vuosina 2019-2020 toimin sisareni kanssa vuoroviikoin muistisairaan ja liikuntarajoitteisen isäni omaishoitajana. Hänen saatuaan hyvän hoivakotipaikan kaipasin uutta tekemistä. Arvostan ikääntyneitä, heidän aitouttaan ja luontevuuttaan elää yksilöllisesti omine elämänkokemuksineen.

Syksyllä 2020 luin paikallislehdestä artikkelin ”Seurana tuo kotiin tutun ystävän”, jonka kuvassa Mirka ja kolme Seuralaista hymyilivät luokseen kutsuvasti. Tunsin välittömästi, että tällainen vanhusystävyys, jossa ikääntyneen seuralaisena käy aina sama, tutuksi tuleva henkilö samaan sovittuun aikaan pitäen vanhuksen kauempana asuvat omaiset tietoisina hänen voinnistaan, on juuri sellaista ”työtä”, jonka koen tarpeelliseksi ja jota haluan itsekin tehdä.

Seuralaisena olen nyt tutustunut upeaan, positiiviseen ja elämäniloiseen ystävääni talvesta lähtien. Odotan ilolla jokaviikkoisia tapaamisiamme, ulkoilua auringossa ja mietin, mitä hauskaa kesällä yhdessä ideoimmekaan. Sain myös keväällä toisenkin ystävän, suloisen muistisairaan rouvan. Vanhusystävänä olen saanut myös itselleni uuden ystävän, mukavia kokemuksia ja mielenkiintoisia tarinoita. Vastavuoroisesti oma elämänpiirinikin rikastuu!


Voit tutustua Seuralaisiimme myös näissä blogeissa:

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti