fbpx

Vuoden Omahoitaja 2022 on ukrainalainen Kateryna Shalamova Malminiityn hoivakodista Vantaalta

Seurana Oy julkistaa vuosittaisen, valtakunnallisen Vuoden Omahoitaja -tunnustuksen.

VUODEN OMAHOITAJA 2022 on Kateryna Shalamova, Vantaan Malminiityltä

Monessa hoivakodissa on se ihana hoitaja, joka tekee työtä sydämellään, keksii vanhusten iloksi kiireettömiä piristyshetkiä, heittäytyy vanhuksen asemaan, on läsnä ja huomioi viestinnässä myös omaiset. Hän tuo ilon myös omaisille, kun he näkevät, että heidän rakasta vanhusläheistään hoidetaan kuin omaa äitiä tai isää.

Seurana Oy sai yli 50 ehdokasta Vuoden Omahoitajaksi, niin yksityisen kuin julkisen sektorin hoiva- ja palvelukotien hoitajien joukosta. Ehdokkaista valittiin hakemuksen perusteella yksi voittaja, Kateryna. Perusteluina voitolle oli, että hän tekee juuri sitä, mitä Seuranakin haluaa kaikille Suomen vanhuksille: sydämellään työn tekemistä ja halua antaa aikaansa ja olla läsnä, tuoda turvallinen olo vanhukselle hoivakodissaan.

Diplomin toimitti Seuranan perustaja Mirka Saarinen (vas.), keskellä palkittu Vuoden Omahoitaja 2022 Kateryna Shalamova ja oikealla ehdokkaan mukaan ilmoittanut Pirjo Vesala.

Shalamovan ehdotti mukaan omainen, joka oli erittäin tyytyväinen Katerynan panokseen äitinsä hoitajana
hoivakodissaan. Pirjo Vesala, 93-vuotiaan Anja-rouvan tytär kirjoitti Katerynasta mm. nämä voittoon vieneet sanat:

”Kateryna on ollut toisena omahoitajana koko äitini Malminiityssä asumisen ajan. Hän tuo iloa äitini elämään ja osaa käyttää taitavasti huumoria, ymmärtää myös omaisia ja viestii taitavasti läheisten kanssa. Hän on tarkka työssään, mutta silti hänellä on rentous mukana, ja sen muistisairas aistii. Omaan kotimaahansa Ukrainaan alkanut hyökkäyssota tekee omasta elämästä varmasti raskaan, mutta siitä huolimatta hän jaksaa olla valoisa vanhusten keskuudessa.”

”Haluan myös kiittää Malminiityn hoivakotia hyvästä hoivasta ja hoivakodin johtajaa Silja Gröndahlia siitä, että he ottavat aina palautetta vastaan ja kehittävät toimintaa aina vain paremmaksi”, Vesala jatkaa.

”Olen todella iloinen tästä tunnustuksesta. Teen työtä sydämellä ja haluan tuoda hyvää niin asukkaille kuin myös heidän perheilleen. Nautin työstäni ja liikuttuneena otin tiedon vastaan, että hyvä tarkoitukseni ja haluni tehdä hyvää asukkaillemme on huomioitu ja saan kiitoksen näin myös omaisilta. Tämä tunnustus vain lisää motivaatiotani”, toteaa Kateryna Shalamova voitostaan.

53 ehdokasta Vuoden Omahoitajaksi!

”Tunnustuksen tavoitteena on vanhusten arvostuksen ja onnellisen vanhuuden lisääminen, ja tämä ehdokasmäärä osoittaa tarpeen tällaiselle tunnustukselle”, toteaa tunnustuksen järjestäjä, Seurana Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mirka Saarinen

Vuoden Omahoitaja -tunnustus jaetaan vuosittain elokuun 16. päivä ja sen tavoitteena on tuoda esiin positiivisia vanhusuutisia ja nostaa vanhushoiva-alan palvelutasoa. Tunnustuksella Seurana haastaa kaikki Suomen vanhustyössä olevat mukaan onnellisen vanhuuden tekemiseen sydämellään ja aidolla halulla olla läsnä – missionsa Onnellinen vanhuus merkeissä.

Seurana Oy on kerännyt 1.6.-1.8. välisenä aikana ehdokkaita valtakunnallisesti; eri vanhusten hoivayksiköissä asuvien omaiset ovat ilmoittaneet mukaan oman vanhuksensa hoitajan. Ehdokkaiden joukossa on niin yksityisen kuin julkisen sektorin hoivakotien hoitajia, ja Seurana pystyy jakamaan tunnustuksen puolueettomasti – Seurana ei itse hallinnoi yhtään hoivapaikkaa.

Katerynan voiton kunniaksi nautittiin myös kakkua.

”Vanhusten hoidon laadusta puhutaan paljon, aiheellisesti. Me Seuranassa keskitymme missioomme Onnellinen vanhuus tarjoamalla vanhukselle merkityksellisiä, kiireettömiä hetkiä kotona ja hoivakodissa. Vanhusseurapalvelualan edelläkävijänä ja kehittäjänä laitamme keskiöön vanhuksen ja omaisensa – sekä tyytyväisen hoivaajan. Onnellisuutta tehdään yhdessä; meitä kaikkia tarvitaan senioreista huolehtimisessa, ihan perhetasolta kolmanteen, yksityiseen ja julkiseen sektoriin asti. Haluamme osoittaa, että kaikki voivat tehdä onnellista vanhuutta, niin pienillä kuin isommillakin teoilla. Vieraillessamme vanhusasiakkaidemme luona hoivakodeissaan näemme ja kuulemme paljon. Myös omaiset näkevät ja kuulevat paljon. Hienointa on kuulla onnistumisia ja läsnä olevaa hoitoa hoivakodissa. Ja hienoa on jakaa onnistumisen kuulumisia koko alan työntekijöiden iloksi ja malliksikin kaikille alalla työskenteleville. Alalla on paljon kehitettävää niin johtamisessa kuin läsnä olevassa työskentelytavassa, ja tällä tunnustuksella haluamme olla kehittämässä positiivista vanhushoivaa tuomalla esiin hyviä esimerkkejä”, Saarinen kertoo.

Seurana Oy on Suomen ensimmäinen valtakunnallinen vanhusseurapalveluyritys, joka perustettiin kun Mirka Saarinen etsi vastaavaa palvelua isoisälleen hoivakodin arkea piristämään, sitä löytämättä. Seuranan positiivinen kehä sisältää tyytyväisen vanhuksen, tyytyväiset omaiset sekä eläkeikäiset Seuralaiset, jotka saavat tehdä merkityksellistä keikkatyötä ja varautua itse toiminnalliseen vanhuuteen. Seurana auttaa niin vanhuksia, kuin myös puolisoa ja omaisia, jotka usein tekevät kaikkensa vanhempiensa tai puolisonsa eteen, työ- ja ruuhkavuosien kiireissä. Yritys haluaa tasapainottaa työssä olevien työ- ja perhe-elämää tekemällä hyvää arkea kiireettä vanhuksilleen. Seurana työllistää hyväkuntoisia eläkeläisiä, työntekijöiden keski-ikä on 67 vuotta, ja se voitti Great Place to Work, Suomen Parhaat Työpaikat -tunnustuksen 2021.

Lisätietoja ja Vuoden Omahoitajan haastattelupyynnöt:

Mirka Saarinen, toimitusjohtaja ja perustaja, Seurana Oy
p. 040 555 3235, mirka.saarinen@seurana.fi


www.seurana.fi
Meillä on aikaa.

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti