fbpx

Kittilä edistää edelläkävijänä onnellista vanhuutta ja osti säännöllistä, hyvinvointia lisäävää seuraa sotaveteraaneille

”Meillä on Kittilässä vielä upea määrä sotaveteraaneja, joille saimme Valtiokonttorin mahdollistamana tarjota konkreettista apua ja seuraa arkensa iloksi. Halusimme mahdollisimman nopeasti tarttua edelläkävijänä näiden meille kaikille suomalaisille tärkeiden vanhusten hyvinvoinnin lisäämiseen ja vanhusyksinäisyyden vähentämiseen. Uskomme, että säännöllinen tuttu seura, mielekäs tekeminen, rupattelut ja ulkoilut vähentävät yksinäisyyden tunnetta, sairauksien etenemistä sekä lisää fyysistä ja henkistä hyvää”, kertoo Kittilän avopalveluohjaaja Anja Keskitalo

Yksinäisyydestä, sosiaalisten hetkien puutteesta ja ulkoilun vähyydestä kärsii moni vanhus, ja sen vaikutukset hyvinvointiin, terveyteen sekä sitä kautta myös kunnan terveyden- ja vanhustenhuoltoon näkyvät kaikkialla. Myös lisääntynyt kuntien pula kotihoidon työntekijöistä sekä kesälomatuuraukset lisäävät tarvetta uusien palveluiden testaamiselle.

Kittilä tilasi heinäkuussa 10 sotaveteraanilleen Seurana Oy:n ainutlaatuisen vanhusseurapalvelun, tavoitteenaan positiivinen vaikutus veteraanien elämänlaatuun ja sosiaalisiin hetkiin, sekä testata, miten kunta voi lisätä alueen vanhuksille onnellista vanhuutta laadukkaasti ja työllistää samalla kunnan alueella asuvia eläkeläisiä. Näin kaksi eri senioritasoa hyötyvät toiminnasta. 

”Olemme vuodesta 2017 lähtien tehneet suurella sydämellä laadukasta, vanhuksen hyvinvointia lisäävää, ei-sairaanhoidollista vanhusseuratyötämme. On hienoa nähdä, miten sekä hoivakodit, laitokset ja nyt myös kunnat ovat ottaneet tästä keinon tuottaa onnellista vanhuutta ja samalla mahdollisuuden pienentää yksinäisyyden ja toimintakyvyn laskusta koituvia kuluja. Kun kaikkea ei voi tuottaa yksin, on hyvä turvautua luotettavan, hyväksi havaitun palvelun pariin”, sanoo Seuranan perustaja Mirka Saarinen. Saarinen on perustanut Seuranan omaan tarpeeseensa, etsien turhaan säännöllistä, luotettavaa seuraa oman sotainvalidi-isoisänsä arjen piristykseksi. 

Seuranan palvelun yhteiskunnallinen vaikuttavuus on suuri. Kun Kittilän kunta ostaa vanhusseurapalvelun kunnan kymmenelle vanhukselle, se tuottaa hyvinvointia usealle taholle: 

  • Sotaveteraanille, joka saa säännöllistä, luotettavaa vertaistuellista seuraa 
  • Eläkeikäiselle Seuralaiselle, joka saa merkityksellistä työtä. Kittilässäkin jo 4 eläkeikäistä Seuralaista työllistetty vanhusten ystäväksi. Vielä yhtä Seuralaista kaivataan. 
  • Vanhuksen omaiselle, joka saa jokaisen tapaamisen jälkeen vanhusläheisensä kuulumiset
  • Kittilän kunnalle, joka saa arvokasta tietoa vanhusyksinäisyyden ehkäisystä ja sen tuottamasta hyvinvoinnista ja vaikutuksista kuntaan.

”Näemme varmasti pian hankkeen tuomat hyödyt valituille vanhuksille, ja hienoa olla edelläkävijänä tekemässä tätä hyvää sotaveteraaneille”, iloitsee Keskitalo. 

Lisätiedot:

Mirka Saarinen, toimitusjohtaja, Seurana Oy
040 555 3235 / mirka.saarinen@seurana.fi

Anja Keskitalo, avopalveluohjaaja
040 708 4691 / anja.keskitalo@kittila.fi

Seurana on valtakunnallisesti toimiva Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys, jonka missio on onnellinen vanhuus. Seurana luo hyvinvointia vanhuksille ja heidän omaisilleen tarjoamalla vanhuksille säännöllistä eläkeikäistä ystäväseuraa kotiin tai hoivakotiin. Yritys työllistää vanhusten ystäviksi 200 suuren sydämen eläkeikäistä Seuralaista ympäri Suomen. Yritys palkittiin vuonna 2021 Suomen parhaaksi työpaikaksi. 

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti