fbpx

Rohkea edelläkävijä etsii jatkuvasti uusia keinoja työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen – Asianajotoimisto Castrén & Snellman tukee henkilöstönsä hyvinvointia Seuranan vanhusseurapalvelulla

Suomen vanhin asianajotoimisto Castrén & Snellman on vaativien asianajopalveluiden ja vastuullisuuden edelläkävijä toimialallaan. Castrén & Snellman haluaa pitää huolta tärkeimmästä voimavarastaan eli henkilöstöstä ja siksi työntekijöitä tuetaan työn ja vapaa-ajan yhteen sovittamisessa huomioimalla erilaiset elämäntilanteet ja elämänvaiheet. Osana tätä tavoitetta yritys tarjoaa Seuranan vanhusseurapalvelun ainutlaatuisena henkilöstöetuna.

Vuonna 1888 perustettu asianajotoimisto Castrén & Snellman työllistää tänä päivänä yli 300 huippuosaajaa. Yritys edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta pitkäjänteisellä työllä, ja työyhteisön monimuotoisuus nähdäänkin keskeisenä hyvinvointitekijänä.

”Asianajoalalla työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen korostuu, ja etsimme koko ajan uusia keinoja, joiden avulla voimme edistää työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Haluamme myös turvata kaikille työntekijöillemme yhtäläiset mahdollisuudet edetä urallaan ja kehittyä työssään – työntekijän elämäntilanteesta ja -vaiheesta riippumatta. Työ- ja perheasioiden yhteen sovittaminen voi olla kuormittavaa, kun aikaa ja panostusta tarvitsevat vaativan työn lisäksi esimerkiksi ikääntyvät läheiset. Siksi olemme erityisen iloisia, kun voimme tukea työntekijöitämme aivan uudenlaisella henkilöstöedulla, Seuranan vanhusseurapalvelulla, jonka avulla työntekijämme voivat hankkia vanhusläheisilleen säännöllistä ja luotettavaa vertaistuellista seuraa”, iloitsee asianajotoimisto Castrén & Snellmanin henkilöstöjohtaja Outi Ruohola.

Seuranan palvelussa vanhusten luona vierailevia eläkeläisiä kutsutaan Seuralaisiksi. Vanhusläheisen luona vierailee viikoittain sama, tuttu Seuralainen vähintään kaksi tuntia kerrallaan. Vanhusläheisen kanssa ulkoillaan, hoidetaan kauppa- ja apteekkiasioita, seurustellaan, jutellaan, kahvitellaan, leivotaan ja lauletaan – ikäihmisen ja omaisen toiveiden mukaan. Seuralainen kertoo vanhusläheisen kuulumiset omaiselle jokaisen tapaamisen jälkeen.

Suomessa sadattuhannet työssäkäyvät huolehtivat työnsä ohessa vanhusläheisestään, ja vanhustenhoidon haasteet näkyvät koko yhteiskunnassamme. Iäkkäiden läheisten tarpeet ovat läsnä myös työajalla.

”Perheystävällisenä työpaikkana haluamme auttaa työntekijöitämme näissä tilanteissa. Meille oli myös tärkeää löytää tähän laadukas ja luotettava kumppani. On hienoa, että palvelulla on myös suuri yhteiskunnallinen vaikutus: edistämme paitsi työntekijöidemme myös kahden senioritason hyvinvointia ja vähennämme vanhusten yksinäisyyttä, kun Seurana työllistää ikäihmisten ystäviksi eläkeikäisiä”, Ruohola kertoo.

Castrén & Snellmanilla työskentelevä Helinä otti palvelun käyttöön omalle mummilleen, ja käyttöönoton myötä Helinän huoli mummin yksinäisyydestä ja kuormittavasta arjesta omaishoitajana on helpottanut.

”Mummini oli jo pitkään valitellut yksinäisyyttään. Mummi toimii käytännössä omaishoitajana ukilleni, josta ei juuri ole pitämään seuraa ja arki tuntuu kuormittavalta. Kun saimme Seurana-palvelun työsuhde-eduksemme, kysyin mummiltani, olisiko hänelle iloa siitä, että hän saisi oman Seuralaisen. Mummi innostui, ja Seuranalta löytyikin ihana Seuralainen, joka on vieläpä taustaltaan sairaanhoitaja, kuten mumminikin. Nyt mummi ja hänen Seuralaisensa tapaavat kerran viikossa. Erityisen tärkeältä on mummin mukaan tuntunut, että Seuralaisella on paljon elämänkokemusta ja hän pystyy hyvin samaistumaan mummin tunteisiin ja ajatuksiin. Mummin sanoin ’siinä on kyllä nainen paikallaan’”, Helinä kertoo ilahtuneena.

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti