fbpx

Vuoden Mummu 2023 on vantaalainen Aino Parkkonen, 85

Tiedote 13.2.2023

Seuranan järjestämä perinteinen Vuoden Mummun tai Vuoden Papan julkistus tapahtuu tuttuun tapaan Sulon päivänä 13.2.

Kaikki 109 saamaamme ehdokasta olisivat ansainneet voittajan tittelin – suuren sydämen tarinoita omilta lapsilta, lapsenlapsilta, kälyiltä, miniöiltä ja ex-miniöiltä. Tarinoita täynnä tunteita ja arvostusta omaa senioria kohtaan.

Aino Parkkosen ilmoitti Vuoden Mummu 2023 -tunnustukseen tyttärensä Sari Niemi. Sari koki heti ilmoituksen nähtyään, että tähän äiti pitää ilmoittaa, koska hän on paras äiti niin lapsille, lapsenlapsille kuin lapsenlapsenlapsille. Äidin rakkaus, iloisuus, ahkeruus, into tarttua uusiin asioihin, kuten eläkkeelle päästyä teatteriharrastuksen aloittaminen, toimivat esikuvina koko perheelle.

Sari kertoo äidistään mm. seuraavasti:

”Äidillä ei ole ollut kauhean helppo elämä, tehnyt kovasti töitä torikauppiaana ja kauppahallin vihanneskauppiaana, ja jäi jo varhain leskeksi. Silti edelleen 85-vuotiaana elää hyvin aktiivista omaa elämää, käy kampaajalla viikoittain ja tykkää pukeutua kauniisti. Näyttelee, laulaa kuorossa, käy vanhustentaloissa esiintymässä muiden iloksi, osallistuu kahden eri eläkkeensaajien kerhoon, pelaa bocciaa. Äiti on huumorimimmejä ja kovin supliikki. Rakastaa meitä lapsiaan ja gambialaista vävyään, joka on äidin paras frendi. ❤ Meidän äiti on paras ja ihanin.”

”Voi mikä yllätys tämä onkaan, en meinannut uskoa! Onpa hienoa, jos perhe kokee näin ja ilolla nostan vanhusten arvostamista osaltani. Kiitos raadille!” Näin kiitteli Vuoden Mummu 2023 Aino voitosta kuultuaan. 

Perustelut raatimme, Eino Grön, Maiju Hannolin ja Mirka Saarinen, valinnalle Vuoden Mummuksi:

”Sarin hakemuksesta välittyi heti kuva, että Aino on iloinen, rakastava mummu, joka saa harmaankin päivän aurinkoiseksi. Aktiivinen, uutta oppiva ja elämästä innostuva elämänote tarttui jo tekstistä. Me jokainen pyrimme vanhuuteen, missä saa nauttia sosiaalisista hetkistä, uuden oppimisesta, itselle rakkaista asioista ja Ainossa nämä kaikki osuivat yhteen. Aino on tehnyt upean elämänuran vaativassa työssä, yrittäjä-torikauppiaana ja edelleen jaksaa käydä kiireapuna myymässä. Positiivisuutensa tarttuu!”

Palkinnoksi Vuoden Mummulle on ilo ojentaa kukkakimpun ja diplomin lisäksi Seuranan 3 kuukauden säännölliset vanhusseuratapaamiset, aina saman tutun eläkeikäisen Seuralaisen toimesta. Katsotaan, kuinka Seuralaisemme pysyy Ainon tahdissa 🙂

Vuoden Mummun ja Papan taustatietoja

109 ehdokasta Vuoden Mummuksi tai Vuoden Papaksi! Kyseessä siis koko Suomen mummu tai pappa

Tunnustuksen järjestää Suomen ensimmäinen vanhusseurapalvelu, valtakunnallinen Seurana Oy. Seuranan missio on onnellinen vanhuus ja tällä tunnustuksella tavoitteemme on lisätä onnellista vanhuutta ja vanhusten arvostamista. Sitä kaikki Suomen 400 000 yksinäisyyttä kokevaa vanhusta ansaitsevat. ”Saamamme ehdokasmäärä 109 ehdokasta osoittaa tarpeen tällaiselle tunnustukselle”, toteaa Vuoden Mummun tai Vuoden Papan tunnustuksen järjestäjä Mirka Saarinen Seuranasta.

Valinta tapahtuu Seuranalle tärkeänä päivänä, 13.2. Se on Sulon nimipäivä ja Seurana on käynnistynyt perustajansa Mirka Saarisen omakohtaisesta tarpeesta löytää seuraa Sulo-papalleen hoivakodin arkea piristyttämään ja yksinäisyyden tunnetta vähentämään. Näin kunnioitetaan iki-ihanaa Sulo-pappaa myös.

Missiomme onnellinen vanhuus haluaa nostaa esiin positiivisia vanhusuutisia ja nostaa vanhuuden mainetta ja arvostusta yhteiskunnassamme, jossa senioreiden määrä kasvaa voimakkaasti. Meitä kaikkia tarvitaan senioreista huolehtimisessa, ihan perhetasolta kolmanteen, yksityiseen ja julkiseen sektoriin asti. Haluamme osoittaa, että kaikki voivat tehdä onnellista vanhuutta, niin pienillä kuin isommillakin teoilla”, toteaa Saarinen.

Seurana Oy on Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys. Yritys on perustettu, kun Mirka Saarinen etsi vastaavaa palvelua isoisälleen hoivakodin arkea piristyttämään, sitä löytämättä. Positiivinen kehämme sisältää tyytyväisen vanhuksen, tyytyväiset omaisensa sekä eläkeikäiset Seuralaisemme, jotka saavat tehdä merkityksellistä keikkatyötä ja varautua itse toiminnalliseen vanhuuteen. Autamme niin vanhuksia, mutta myös puolisoa ja omaisia, jotka usein tekevät kaikkensa vanhempiensa tai puolisonsa eteen, keskellä työ- ja ruuhkavuosien kiireitä. Haluamme tasapainottaa työssä olevien työ- ja perhe-elämän arkea tekemällä hyvää arkea kiireettä vanhuksilleen. Toimimme valtakunnallisesti jo 150 paikkakunnalla ja työllistämme 350 eläkeläistä vanhusten ystäviksi. Meillä on aikaa. www.seurana.fi

Raatimme Maiju Kauppila, bloggaaja Pinkit Korkokengät, legendaarinen Eino Grön sekä Mirka Saarinen, Seurana Oy valitsivat ehdokkaiden joukosta 7 finalistia. Tänä vuonna erikoisuutena oli, että saimme ehdottomasti eniten naisehdokkaita, eli mummuja.

Finalistit ovat:

  • Pirjo, 71 vuotta Vantaalta
  • Lea, 90 vuotta Sastamalasta
  • Anja, 89 vuotta Tampereelta
  • Aino, 85 vuotta Vantaalta 
  • Pirjo, 52 vuotta Vehmaalta
  • Pekka, 73 vuotta Leppävedeltä
  • Sisko, 83 vuotta Nilsiästä 

Lisätietoja ja Vuoden Mummun haastattelupyynnöt: 

Mirka Saarinen
toimitusjohtaja, perustaja
Seurana Oy
040 555 3235
mirka.saarinen@seurana.fi

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti