fbpx

Vanhuksestasi huolehtiva, huolehdi myös itsestäsi!

”Seuralainen on meidän paras joululahja, tuo hyvän mielen ja aikaa koko perheelle!”

”Itsellä kova työkiire vuoden vaihteen ympärillä, isä asuu kaukana ja meidän ei ole turvallista matkustaa luokseen nyt pääkaupunkiseudulta. Huono omatunto vaivaa joka suuntaan, ja riittämättömys. Onneksi löytyi apu, kun löysimme Seuralaisen isän iloksi. Itseä helpottaa, kun kuulee hymyn isän äänessä ja että saan Seuralaiselta kuulumiset. Ja että jouluviikollakin isällä seuraa.”

Tämä vuosi on ollut meille omaisille, jotka huolehdimme vanhusläheisestämme, melkoista tasapainottelua normaalien ruuhkavuosiasioiden kanssa ja rinnalla huoli koronasta, ja sen tuomasta pelosta omien läheisten osalta, muutoksesta arkeen etätöiden, -koulujen ja monen epävarmuuden kanssa elämisestä. Etäomaishoitajien elämä on ollut monessa kohtaa melkoista tasapainottelua ja riittämättömyyden tunnetta.

Vanhuksestasi huolehtiva omainen, lapsi, huolehdi itsestäsi. Vanha lentokoneen ohje happinaamarin ottamisesta ensin itselle on tärkeää myös tässä tilanteessa.

Mikäli sinulla on huoli oman kaukana asuvan vanhusläheisesi arjen sujumisesta, hanki apua hänelle – se on molempien ilo. Ystävä arkeen, joka vie ulos, huolehtii arjen sujumisesta, kuuntelee lempimusiikkia kanssaan, täyttää ristikoita, antaa asiointiapua, on läsnä kiireettä päiväkahvin ajan jne ja mikä ihaninta, laittaa sinulle kuulumiset joka tapaamisen jälkeen. Tällaisesta seurasta tulee ystävä sinullekin, arjen korvat ja silmät kaukana vanhuksesi luona.

”On lottovoitto saada äidille Seuralaisesta uusi ystävä! Äiti ei muistisairaana muista, mistä Raija on tupsahtanut elämäänsä, mutta käyntejä odotetaan ja äiti on saanut hymyn taas ääneensä, kun soitan ja kyselen kuulumisia, koska Raijan kanssa on taas tehty kivoja juttuja. Seuranan ystävä vanhukselle -palvelu ja sen missio Onnellinen vanhuus näyttää toimivan.”

Ja sillä aikaa, kun me pidämme huolta vanhuksestasi, huolehdi sinä itsestäsi:

  • ota pieni hetki aikaa itsellesi kahvikupin ääressä ja hengitä syvään
  • käy happihyppelyllä ulkona ja kehu itseäsi, että hankit vanhemmallesi seuraa, vaikka ensi mietitkin onko se hyvä juttu
  • lue ja nauti kuulumisista, joita Seuralainen sinulle kertoo tapaamisistaan vanhuksesi kanssa.

Kaikkea hyvää ruuhkavuosiin, ehkäpä sinne ruuhkavuosileivän keskelle, missä hoidat niin vanhempiasi kuin lapsiasi. Me autamme.

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti