fbpx

Tekonivelsairaala Coxa tarjoaa ensimmäisenä pirkanmaalaisena yrityksenä edelläkävijäedun työntekijöilleen

Tiedote 2.5.2023

Coxa Oy tarjoaa ensimmäisenä pirkanmaalaisena yrityksenä edelläkävijäedun työntekijöilleen

Kasvavalla joukolla työntekijöitä on huoli omista ikääntyneistä vanhemmistaan.

Suomi ikääntyy ja tarvitsee uudenlaisia ratkaisuja ja vastuunottoja vanhenevan väestön hoivaan. Sadoilla tuhansilla työntekijöillä on lisäksi huoli omista ikääntyneistä vanhemmistaan. Ruuhkavuosien keskellä, ehkä satojen kilometrien päässä vanhemmasta asuessa on hankala auttaa ja olla tukena esimerkiksi muistisairaalle vanhemmalle.

Henkilöstön hyvinvointi on edellytys yrityksen kilpailukyvylle

Tekonivelsairaala Coxa on edelläkävijä toimialallaan. Coxa haluaa tukea työntekijöitä työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa huomioimalla erilaiset elämäntilanteet. Tässä tavoitteessa heillä on nyt mukana Seuranan vanhusseurapalvelun ainutlaatuinen henkilöstöetu

”Olemme Coxassa asettaneet aina korkeat tavoitteet laadukkaalle toiminnalle, asiakaspalvelulle ja alan edelläkävijyydelle. Meillä korostuu hyvien työntekijöiden rekrytointi, heistä kiinni pitäminen ja huolehtiminen ja toki hyvän työnantajamaineen ylläpito. Etsimme koko ajan uusia keinoja, joiden avulla voimme edistää työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Haluamme myös turvata kaikille työntekijöillemme mahdollisuuden keskittyä työhön eri elämäntilanteesta ja -vaiheesta riippumatta. Työ- ja perheasioiden yhteen sovittaminen voi olla kuormittavaa, kun aikaa ja panostusta tarvitsevat vaativan työn lisäksi esimerkiksi ikääntyvät läheiset. Siksi olemme erityisen iloisia, kun voimme tukea työntekijöitämme aivan uudenlaisella henkilöstöedulla, Seuranan vanhusseurapalvelulla, jonka avulla työntekijämme voivat hankkia vanhusläheisilleen säännöllistä ja luotettavaa vertaistuellista seuraa”, iloitsee Coxan henkilöstöjohtaja Johanna Kuusela.

Henkilöstöetuna Iäkkään vanhemman seurapalvelulla työntekijä saa omalle vanhusläheiselleen oman Seuralaisen, luottohenkilön, jonka kanssa mm. ulkoillaan, hoidetaan kauppa- ja apteekkiasioita, seurustellaan, jutellaan, kahvitellaan, leivotaan ja lauletaan – ikäihmisen ja omaisen toiveiden mukaan. Seuralainen kertoo vanhusläheisen kuulumiset omaiselle jokaisen tapaamisen jälkeen.

Suomessa sadat tuhannet työssäkäyvät huolehtivat työnsä ohessa vanhusläheisestään

Vanhustenhoidon haasteet näkyvät koko yhteiskunnassamme. Iäkkäiden läheisten tarpeet ovat läsnä myös työajalla.

”Haluamme tukea työntekijöitämme näissä tilanteissa. Oli tärkeää löytää laadukas yhteistyökumppani, joka edistää kahden senioritason hyvinvointia työllistämällä eläkeläisiä vanhusten ystäviksi. Arvomme kohtasivat hyvin. On hienoa olla edistämässä työntekijöidemme senioreiden hyvinvointia ja vähentää vanhusten yksinäisyyttä”, Kuusela kertoo.

”Olemme kehittäneet Iäkkään vanhemman seurapalvelun henkilöstöeduksi vuonna 2017. Olen itse aikanaan saanut hyödyntää sairaan lapsen hoitoetua henkilöstöetuna, ja se todella helpotti elämää ruuhkavuosissa. Sitten tuli omasta muistisairaasta äidistä huolehtimisen vuoro, jolloin olisin kaivannut tätä samanlaista tukea iäkkään omaisen merkeissä. Ikääntyneestä, usein muistisairaasta vanhemmasta huolehtiminen vie osan työikäisten työajasta, samalla kun tasapainoilee työn, pitkien matkojen, ruuhkavuosien ja lastenhoidon kanssa. Tutkimuksemme mukaan 71 % työikäisistä käyttää työaikaa perheen senioreiden asioiden hoitoon”, toteaa Mirka Saarinen, Seuranan perustaja ja toimitusjohtaja.

”Coxan kanssa meillä arvot kohtasivat heti, ja oli ilo huomata, kuinka sydämellä ja ennakkoluulottomasti he halusivat työntekijöilleen täysin uudenlaisen etuisuuden ja mahdollistaa Iäkkään vanhemman seurapalvelun henkilöstöetuna.”

Tästä aiheesta on kirjoittanut mm. Talouselämä pääkirjoituksessaan 7.3.2023 >

Lisätiedot: 

Johanna Kuusela, henkilöstöjohtaja
Tekonivelsairaala Coxa
050 566 0939

Mirka Saarinen, toimitusjohtaja
Seurana Oy
040 555 3235, mirka.saarinen@seurana.fi

Seurana on valtakunnallisesti toimiva Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys, jonka missio on onnellinen vanhuus. Toimimme jo 170 paikkakunnalla. Seurana luo tutkitusti hyvinvointia vanhuksille ja heidän omaisilleen tarjoamalla vanhuksille säännöllistä eläkeikäistä ulkoilu-, asiointi-, ja jutusteluseuraa kotiin tai hoivakotiin. Yritys työllistää vanhusten ystäviksi 400 suuren sydämen eläkeikäistä Seuralaista ympäri Suomen. Yritys palkittiin vuonna 2021 Suomen parhaaksi työpaikaksi. 

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti