fbpx

Pori käynnistää onnellisen vanhuuden pilottihankkeen

Pori ja Suomen ensimmäinen vanhusystäväyritys Seurana Oy käynnistävät ainutlaatuisen hyvinvointipilotin kaupungin seniori-ikäisten hyvinvoinnin tukemiseksi. Hanke palvelee yksinäisyyttä kokevien vanhusten lisäksi myös työhön palkattavia eläkeikäisiä seuranpitäjiä.

Pilottiin valittavat viisi vanhusta saavat oman seuralaisen, joka tapaa heitä säännöllisesti ja kiireettä ulkoilun, jutustelun, asioinnin tai vaikkapa tuolijumpan, ruuanlaiton ja yhteisen tekemisen merkeissä. Tavoitteena ennaltaehkäisevä hyvinvointityö niin mielialalle kuin fyysiselle kunnolle. Merkitykselliseen vanhusystävätyöhön Seurana rekrytoi viisi eläkeikäistä seuralaista, tavoitteena myös heidän hyvinvoinnin lisääminen. 

Lisäksi Pori saa ensimmäisenä satakuntalaisena kuntana pilottiin valittaville vanhusasiakkaille sekä työhön valituille Seuralaisille suomalaisen Ainone Oy:n tasapaino- ja kaatumisriskianalyysin ja kaatumisia ennaltaehkäisevän harjoittelun kotona asumisen ja hyvinvoinnin tueksi. 

Senioriasukkaiden ennaltaehkäisevä hyvinvointityö on tärkeä asia. Seuranan kanssa pääsemme mittaamaan vaikuttavuutta, mitä säännöllinen, mieltä ja toimintakykyä virkistävä seura ja asiointiapu mahdollistaa senioreille. Lisäksi ainutlaatuinen ajatus paikallisten eläkeläisten työllistymisestä merkitykselliseen työhön tuo myös hyvää +65-vuotiaille. Ja toki myös tasapainon kehittäminen kiinnostaa, kaatumiset kun ovat merkittävä riski toimintakyvyn alenemiselle”, toteaa Porin kaupungin strategia- ja hyvinvointijohtaja Tomi Lähteenmäki.

Seniorin ja oman tutun Seuralaisen yhteiset kiireettömät hetket niin jutustelun, asioinnin, tuolijumpan tai vaikkapa museokäynnin merkeissä lisäävät tutkitusti molempien henkistä ja fyysistä hyvinvointia ja merkityksellisyyden tunnetta”, sanoo Seuranan perustaja Mirka Saarinen. ”Ikääntyminen ja sairastaminen vähentää vääjäämättä sosiaalisia kontakteja: ystävät eivät joko itse enää pääse kylään tai sitten sairastuminen pelottaa ja ei uskalleta enää kyläillä.” 

Saarinen perusti Seuranan vuonna 2017 etsittyään turhaan säännöllistä ja luotettavaa seuraa omalle sotainvalidi-isoisälleen.

Lisätiedot:

Tomi Lähteenmäki, Porin kaupunki, 044 701 1190
Mirka Saarinen, toimitusjohtaja, Seurana Oy, 040 555 3235, mirka.saarinen@seurana.fi

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti