fbpx

Testaa, onko sinun vanhusläheinen yksinäinen

”Koronan myötä yksinäisyyden tunteeni vain kasvoi. Ennen pääsin sentään kirjastoon ja kauppaan ja koin olevani mukana jossain sosiaalisuudessa. Koronan myötä säikähdin ja passivoiduin kotiini. Kynnys ulos menemiseen on kasvanut ja päivät ovat entistä pidempiä. Lapset ja lapsenlapset eivät käy pääkaupunkiseudulta, koronan tartuttamisen pelossa”, kuvailee 81-vuotias rouva arkeaan.

Kokeeko sinun vanhusläheisesi yksinäisyyttä? Tunne on kavala, se kasvaa ja kasvaa ja tuo niin mielialan kuin fyysisen kunnon laskua.

Niin kuin nälän tunne pitää sammuttaa ruokailulla, yksinäisyyden tunne pitää sammuttaa seuralla. Kerhojen ollessa kiinni, harrastustoimintojen tauolla, yksi tuttu henkilö juttukaveriksi, ulkoiluseuraksi, lehdenlukukaveriksi, ruuanlaittoystäväksi, kahvittelukaveriksi tai vaikkapa laulukaveriksi olisi nyt tarpeen.

Toimintakykyä on vaikea enää ikäihmisellä nostaa takaisin entiselle tasolleen sen kerran laskettua. Siksi on tärkeää toimia heti, ja miettiä kaikki keinot seuraksi omalle äidille tai isälle, kummitädille tai appiukolle. Ja jos vielä itsellekin saa lähelle tai kauas vanhusläheisen kuulumiset joka tapaamisen jälkeen – mikäs sen mukavampaa.

Testaa onko sinun vanhusläheinen yksinäinen: vanhusyksinaisyys.fi

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti