fbpx

”Nyt kummivanhus vasta tarvitseekin Seuranan kummiyrityksiä ja kummivanhustoimintaa!”

Näin totesi kummiyrityksemme toimitusjohtaja, kun sai kuukausittaiset kuulumiset kummivanhuksestaan. Lopussa muuten selviää, mikä yritys on kyseessä 🙂

Lauseensa pitää paikkansa. Koronaeristäytyneisyys kurittaa erityisesti vanhuksia, jotka ovat kotona yksin, kokevat yksinäisyyttä, eivätkä joko fyysisen kunnon tai uutisista tulleiden koronatietojen vuoksi uskalla lähteä yksin ulos. Päivässä on satoja yksinäisiä minuutteja valveilla. 

Voiko kummivanhus saada Seuralaisesta ystävän? 

Voi, näin on käynyt jokaisen 16 kummivanhuksemme kanssa. Koska Seuralaisemme on eläkeikäinen, itsekin elämää kokenut ja nähnyt, läsnäoleva ja kiireetön sydämellisyys, ystävyys syntyy vääjäämättä. Seuralainen on myös silmät ja korvat arjessa, auttamassa silloinkin, kun kummivanhus ei sitä osaa pyytää.

Mitä kummivanhus ja Seuralainen tekevät? 

Kiireetön rupattelu on se tärkein asia. ”Eihän Seuralainen Irja saa suunvuoroa, kun minä yksinäinen kerron hänelle kaikki asiat!” kertoi sotaveteraani Yrjö, 95, iloisena joulukuussa. ”Seurana tietää, mitä on onnellinen vanhuus.”

Yrjön kanssa jutellaan, kuunnellaan tarinoita, ulkoillaan, lounastetaan sekä ollaan kaverina mm. lääkäriasioinnissa. Yrjöön ja kummivanhus-arkeen voi tutustua mm. Iltalehden artikkelissa tai Helsingin seudun Sotaveteraani -lehden tekemässä Yrjön haastattelussa.

”Meillä oli niin mukavaa, toimiteltiin ja naurettiin niin että mahalihakset hölsky. Toki kahvitkin juotiin. Jälleen näkeminen on ilon asia!” totesivat kummivanhus Anna ja Seuralaisensa Tuula. Näillä ihanuuksilla huumori kukkii ja elämästä nautitaan polveilevien tarinointien merkeissä. Heihin voit tutustua mm. Viiskunta-lehden artikkelissa.

Mitä kummiyritys saa, kun ostaa aineettoman lahjan ja konkreettisesti vähentää vanhusyksinäisyyttä? 

”Paras juttu on, että tämä apu menee perille takuuvarmasti! Olemme läsnä kummivanhuksen arjessa kuulumisten merkeissä. Kun korona tästä helpottaa, tapaamme varmasti ja tutustumme lisää. Henkilöstömme tykkää tästä tavasta tehdä hyvää. Kun Mirka kertoi henkilöstöllemme infotilaisuudessamme kummivanhustoiminnasta, avautui se hieno mahdollisuutemme tehdä hyvää niin muistisairaalle seniorille mutta myös työllistää eläkeikäinen Seuralainen. Teemme häin hyvää ja merkityksellisyyttä monelta suunnalta”, Ilpo Tolonen Docrates Syöpäsairaalasta toteaa.

”Minä olen niin iloinen, että pystyn tekemään hyvää omalle vanhukselleni toimimalla kiireettömänä Seuralaisena. Olemme virittäneet henkiin vanhan lauluharrastuksensa, ja odotamme kun pääsemme laulamaan kummiyritykselle. Tätä on onnellinen vanhuus.” – Tuula-Seuralainen

Lue lisää ja osta aineeton lahja, tarve on todella suuri. Suomessa jo 400 000 vanhusta kokee yksinäisyyttä päivittäin.

www.seurana.fi/kummivanhus

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti