fbpx

Mitä se kummivanhustoiminta on? ”Kyllä yrityksemme tällaisen lahjan ostaa jouluksi mieluummin kuin joulukortteja roskiin laitettavaksi!”

”Tämä on kuin lottovoitto päästä Seuranan kummivanhukseksi!” ”Olen niin iloinen, että isäni valittiin kummivanhukseksi, kiitos!” Seuranan Suomen ensimmäinen kummivanhustoiminta on tehnyt onnellista vanhuutta jo 2,5 vuotta, 8 kummivanhukselle, 1270 tuntia!

Eräs toimittaja kysyi viime viikolla Seuranan Mirka Saariselta, että mikä tämä Seuranan mielenkiintoinen kummivanhusjuttu on? Olipa kiva kertoa se mahdollisimman ytimekkäästi: ”Se on meidän kehittämä palvelu yksinäisyyttä kokeville vanhuksille, etenkin sotaveteraaneille ja muistisairaille. Heidät valitaan mukaan kummivanhukseksi ja yritykset sekä yksityishenkilöt ostavat heille lahjaksi aikaa eli aina saman tutun Seuralaisemme vanhuksen iloksi.

Kummiyritykset saavat tästä kummitodistuksen lisäksi kuukausittain vanhuksen ja Seuralaisemme yhteiset kuulumiset sekä mahdollisuuden tavata vanhusta. Kummivanhus saa saa viikoittaiset tapaamiset, seuran ja virkistyksen arkeensa. Se on ulkoilua, asiointia, valokuvien katselua, hautausmaalla rakkaiden haudalla käyntiä, shakin pelaamista, lehtien lukemista – toiveiden mukaista tekemistä. Apu on siis todella konkreettista.” Toimittajan kommentti: ”Wow, mikä idea. Upeaa mahdollistaa yritysten apu vanhuksille.”

Kiitos 16 yritykselle sekä yksityishenkilöille, jotka tämän ovat mahdollistaneet Mm. Eezy , Savox, Sick, Vere, Hämeenlinnan Tori-apteekki, ME Studio, Rakennuspalvelut Mäenpää , Mediamaps, WDS, Sulento, Village Works, Tilitoimisto Sukkela ja Käännöstoimisto Ide

Kiitos kummivanhuksemme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Hämeenlinnassa!

Hanke käynnistyi 2018 Seuranan perustajan Mirka Saarisen halusta auttaa sotaveteraaneja, joiden virallinen avustajatoiminta silloin lakkautettiin. ”Ideoin kunnioituksesta sotaveteraaneja kohtaan tämän apukeinon, eihän heitä nyt tässä iässä voi jättää yksin. Onneksi sain hyvää tekeviä yrityksiä mukaan. Ja onneksi Helsingin seudun sotaveteraanipiiri nimesi innolla meille heti kummivanhuksia. ”

Viime vuonna kummivanhustoiminta laajeni myös muistisairaisiin yksinäisyyttä kokeviin. ”Muistisairaat ovat toinen sydämemme asia, heitä on asiakaskunnastamme 90% ja kouluttaudumme ja haluamme tarjota heille merkityksellisiä onnellisen vanhuuden hetkiä.” toteaa Saarinen.

Olemme saaneet tutustua hurmaaviin lähes 100-vuotiaisiin sotaveteraaneihin, joiden auttaminen on kunnia. ”Täällä sitä äänihuulet surkastuu, kun ei ole ketään, kenelle jutella.” totesi Raimo 94v, kun aloitimme tapaamiset. ”Ei surkastu enää” jatkoi reilun kuukauden päästä, kun olivat upeasti ystävystyneet Tuula-Seuralaisemme kanssa

Tästä pääset lukemaan, minkälaista kummivanhuksemme Matin ja Seuralaisemme Mervin arki yhdessä.

Lisää yrityksiä kaivataan, vanhusta ei jätetä. ”Myös me saamme tästä paljon; kuukausittaiset kummikuulumiset ja mahdollisuus tavatakin oma kummivanhuksemme tuovat iloa arkeemme.” totesi Johanna Eezyltä jo 1,5 vuotta sitten. Lue lisää Eezyn tekemästä hyvästä.

Lähde mukaan tekemään hyvää ja onnellista vanhuutta klikkaamalla tätä! Tänä vuonna joulukorttien sijaan anna lahjaksi aikaa kummivanhukselle.

Seuranan Mirka on todella iloinen, että kehittämänsä Kummivanhus-palvelu on tehnyt juuri sitä konkreettista hyvää, mitä siltä haluttiin – onnellinen vanhuus on tullut niin monen vanhuksen elämään. Myös, se että oma tuote on tämän jälkeen levinnyt samaisena toisille vanhushoivayrityksille, kertoo, että se koetaan tarpeelliseksi yhteiskunnassamme. Mm. Kotona Asuen Seniorihoiva ja Gubbe ovat ottaneet tämän saman tuotteen omaan palveluvalikoimaansa, saamme siis olla iloisia tuotteestamme ja toivoa, että se heidänkin kautta tekee hyvää vanhuksille.

Yksinäisyyttä kokevia vanhuksia on Suomessa yli 300 000 – apua siis tarvitaan. Anna tänä vuonna joulukorttien ja yrityslahjojen sijaan aineeton ja hyvää tekevä lahja tästä.

Halauksin,

Mirka

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti