fbpx

Miten varaudumme vanhusläheisen kanssa perheen ja seuran merkeissä mahdolliseen toiseen korona-aaltoon?

Tuleeko koronan toinen aalto? Siinäpä kysymys, ja voi kun siihen olisi selkeä vastaus. Vanhusten puolesta toivon, että me kaikki, perheensä sekä heidän kanssaan työskentelevät, olemme varautuneet hyvin ja pystymme järjestämään vanhuksen mukavan arjen ja välttämään vanhusläheisen henkisen kuin fyysisen kunnon laskun.

Keväällä tehdyn asiakastutkimuksemme mukaan 38% vastanneista sanoi, että koronaeristäytyneisyys heikensi vanhusläheisen toiminta- ja liikuntakykyä paljon tai erittäin paljon ja 36% mielialan laskua paljon tai erittäin paljon. 21% vastaajista kertoi puolestaan vanhusläheisensä puhekykyä paljon tai erittäin paljon. Jotta saamme enemmän aikaan onnellista vanhuutta, alla listauksemme mahdollisen toiseen aaltoon varautumiseen.

Mitä tehdä, jos toinen korona-aalto tulee?

  1. Suojavälineisiin varautuminen; onneksi nyt meidän monen arkipäivää niin kotona kuin töissä on kasvosuojaimet ja käsidesit ja ovat meille kaikille jo luonnollista käyttää ja olemme niitä hankkineet. Käsihygieniasta huolehtiminen on entistäkin tärkeämpää.
  2. Osaamme myös pitää turvavälit ja tuoda hyvällä ja iloisella kommunikoinnilla läheisyyden ja onnellisuuden, kun halata ei saa.
  3. Osaamme nyt kertoa muistisairaillekin koronasta ja sen tuomista muutoksista arkeen; ymmärrettävästi ja selkeästi.
  4. Tiedämme, miten järjestää vanhukselle nopeasti turvallisen ruoka- ja asiointiavun, kauppa-asioinnista apteekki-, kirjasto- jne asiointiin.
  5. Ulkoilu ja liikkuminen on mahdollistettava. Neljän seinän sisälle jäänti ei tee hyvää; liikkumista ja ulkoilmaa tarvitaan.
  6. Pystymme järjestämään jo kokemuksella hyvät puhelin- ja videopuheluyhteydet. Hoivakotiasukkaille toivomme, että myös hoivakodit varautuvat tähän. Keväällä tähän ei vielä laitteita ja osaamista löytynyt hoivakotien puolelta.
  7. Pystymme järjestämään turvalliset tapaamiset myös hoivakodeissa sisätiloissa. Välineenä huone, missä suojalasi/-seinä vaikkapa läpinäkyvästä muovista. Ja jos ei hoivakodissa tila riitä, mahdollisuuksia on aina konteista pakettiautoihin – kaikkea näitä saa kustannustehokkaasti hoivakotien pihaan, hienoa.
  8. Omaisetkin ovat valmiina; tiedämme, miten saada vanhuksen arki jatkumaan mahdollisimman hyvänä, sosiaaliset ja asiointitarpeet huomioituna

Toivomme sydämestämme, että toista aaltoa ei tule. Mikäli tulee, ollaanhan yhdessä valmistautuneita, jotta vanhusläheisemme saavat turvallisia ja sosiaalisia onnellisen vanhuuden hetkiä kotona ja hoivakodissa.

Halauksin,

Mirka

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti