fbpx

Missiona Onnellinen vanhuus

Meille on tullut paljon uusia Seuranan ystäviä, joten esittäydyn ja kerron uusille tuttavuuksille, kuka olen ja mikä Seurana on.

Olen Mirka Saarinen, Seuranan perustaja, ja sekä minun että Seuranan missiona on onnellinen vanhuus kotona ja hoivakodeissa asuville vanhuksille.

Seurana sai alkunsa, kun etsin isoisälleni säännöllistä ja luotettavaa seuraa hoivakodin arkea piristyttämään. Hänen muuttaessaan hoivakotiin en tiennyt siitä maailmasta mitään. Havaitsin hoivakotiyksinäisyyden ja vanhuksen merkityksellisyyden tunteen ja toimintakyvyn laskemisen; toiset asukkaat ovat niin huonokuntoisia, että ystävyyssuhteita ei enää luoda. Ruokapöydässä ei saa juttukaveria, koska toiset eivät kykene kommunikoimaan.

Päivät ovat yksinäisiä; hoitajat eivät ehdi tarjoamaan kiireettömiä kohtaamisia, tuomaan tunnetta, että asukas on tärkeä ja merkityksellinen. Ulos ei pääse, eikä aktiviteetteihin. Vaikka omaiset käyvät viikonloppuisin, on arjessa 5 pitkää ja yksinäistä päivää.

Suomessa on 300 000 yksinäisyyttä kokevaa vanhusta, kotona ja hoivakodissa. Päätin rakentaa heille ja omaisilleen Suomen ensimmäisen ja parhaan vanhusseurapalvelun, juuri sen saman mitä etsin omalle isoisälleni:

  1. ännöllinen seura. Ei erikseen tilaamista vaan aina sama tuttu aika niin vanhukselle kuin omaisellekin. Kiireetön kohtaaminen vanhuksen toiveen, ulkoilun, muistelun, asioinnin, rupattelun, kahvittelun, valokuvien jne merkeissä. Mikä tekee vanhuksen merkitykselliseksi ja onnelliseksi?
  2. Aina sama Seuralainen. Eläkeikäinen vertaistuellinen, elämänkokemusta omaava henkilö, jolla suuri sydän ja terve maalaisjärki ja joka haluaa kiireettä tehdä hyvää arkea vanhuksille, olla ystävä. Rekrytoimme heidät huolella, koulutamme heidät Seuralaiseksi, maksamme hyvän palkan ja koulutamme meitä jatkuvasti mm. muistisairaiden kanssa toimimiseen. Seuralainen valitaan veloituksettoman tutustumiskäynnin jälkeen juuri teidän perheen vanhuksen mielenkiintojen ja toiveiden mukaan – tärkeintä on, että heillä synkkaa hyvin heti alusta alkaen. Tämä toisilleen oikeiden ihmisten yhdistäminen onkin palkitsevaa meille.
  3. Joka tapaamisen jälkeen kuulumiset omaiselle. Mitä ollaan tehty, terveiset ja havainnot. Tämä on upea dialogi perheen ja Seuralaisen kesken.
  4. Säännöllinen palautekysely omaisille. Vanhukselta toki joka kerran jälkeen kasvotusten. 

Nämä neljä kultaista kulmakiveä etsin isoisälleni, löytämättä – mutta nyt tarjoamme niitä meidän upeiden Seuralaisten kanssa jo useilla paikkakunnilla Suomessa, ja lisää tulee kuukausittain. Missionamme on Onnellinen vanhuus.

Ensitavoitteenamme on 3000 onnellista vanhusta. Onko sinun vanhusläheisesi yksi heistä?

IMG_8432.PNG

Vanhustemme omaiset antavat meille viiden tähden palautetta; tuomme ilon vanhustensa arkeen. Kuten myös omaisille, kun tietävät, että rakkaallaan on kaikki hyvin työn, harrastusten ja matkojen aikana.

”Emme varmaan ikinä osaa kiittää tarpeeksi siitä ilosta, mitä äitimme eteen teet. Kiitos!” Tätä palautetta saamme päivittäin, kiitos Seuralaistemme, vanhustemme ja omaistensa.

Kiitos, kun olet mukana matkassamme ja toivottavasti voimme tuoda onnellisia hetkiä sinun vanhuksellesi! Jotta tästä ainutlaatuisesta palvelustamme tiedettäisiin, olisi hienoa, jos jaat tätä viestiä – etenkin heille, jotka elävät ruuhkavuosissa ja huolehtivat omista vanhemmistaan siinä samalla. Tiedän, mitä se arki on.

Kiitos, että autat!

Halauksin, Mirka 

Ps. Muistathan, että palvelustamme kotitalousvähennys -60 %? Tämä on hieno asia!

IMG_8306.jpg

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti