fbpx

Lahjaksi aikaa, lahjaksi sydän <3

Otsikon sanat laulaa Suvi Teräsniska kauniissa laulussaan. Osuu meidän palveluun paremmin kuin hyvin.

Kenelle on tuttua miettiä äitienpäivän, isänpäivän, syntymäpäivien ja joulun yhteydessä, että mitä ostetaan tällä kertaa lahjaksi äidille, isälle, isovanhemmalle? Astioita ei tarvita, huivejakin löytyy, liinavaatteita liikaa jo muutenkin. Olisiko nyt hyvä hetki vaihtaa esinelahjat palveluun? Mitä se äiti onkaan toivonut; ulkoilukaveria, keskusteluseuraa, asiointiapua teatteri- ja oopperakäyntiin? Sanoikos se isoisä viimeksi hoivakodissa, että voi kun joku tulisi pelaamaan shakkia sisäpihalle kanssani?

Unohdetaanko esinelahjat ja ostetaan lahjaksi seuraa ja virkistystä? Ja onneksi meillä on kotitalousvähennys! Sitä kun ei aina vaan muisteta, että mikäs se onkaan ja miten sitä hyödynnetään? Tässä 3 käytännön vinkkiä sen hyödyntämisestä!

Jos kotitalousvähennys on vieras asia, lue lisää täältä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.

1. Edunvalvoja tilaa seuraa vanhukselle hoivakotiin

Kerttu (asiakkaiden nimet muutettu) asuu hoivakodissa omassa huoneessaan. Kerttu on kertonut olevansa siellä yksinäinen, koska kunto sairauksien vuoksi ei salli yksin osallistumista aktiviteetteihin, henkilökunta ei ehdi niihin viedä, ja päivät ovat hiljaisia hyväkuntoisten juttukaverien puuttuessa. Uloskin tekee mieli. Kertun edunvalvoja otti meihin yhteyttä ja tilasi säännöllisen Seuralaisen Kertun iloksi kahdesti viikossa. Ulkoilemme, muistelemme vanhoja asioita, juttelemme kaikesta maan ja taivaan väliltä, osallistumme hoivakodin aktiviteetteihin, kahvittelemme, luemme. Kerttu on piristynyt ja odottaa käyntejä. Edunvalvoja on iloinen Kertun mielialan kohenemisesta ja merkityksellisyyden tunteesta, ja hän huolehti kotitalousvähennyksen huomioimisen Kertun verotuksessa. Ihana Kerttu!

2. Lapsenlapsi tilaa seuraa vanhukselle kotiinsa

Ruuhkavuosia viettävä perheellinen lapsenlapsi koki, ettei ehdi nähdä isoisäänsä tarpeeksi ja poti huonoa mieltä isoisän yksinäisyydestä. Isoisä asuu omassa asunnossaan, viettää päivänsä yksin sisällä ja passivoituu sekä toimintakyky samalla heikkenee. Lapsenlapsi ostaa lahjaksi isoisälleen palvelumme, ja saa samalla itselleen aikaa ja hyvän mielen. Eniten hän kuitenkin pitää siitä, että Seurana laittaa joka tapaamisen jälkeen hänelle WhatsApp-viestillä yhteenvedon tapaamisesta sekä isoisän kuulumisista ja havainnoista isoisän kunnossa tai vaikkapa jonkun asian tai esineen puutteesta kotona.

Mikäli maksimivähennys vuodessa uhkaa tulla täyteen, on lapsenlapsi sopinut sisarensa kanssa, että tämä maksaa sitten jäljelle jäävän osan ja hyödyntää kotitalousvähennyksen. Isoisän kanssa tapaamisissa parasta on vanhojen muistelu. Upeita tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä! Ulkoilu puolestaan on tuonut virkistyksen – nyt kaksi kertaa viikossa mennään ulos nauttimaan raikkaasta ilmasta ja tapaamaan tuttuja lähikahvilaan. Mahtavia hymyjä ja hetkiä!

3. Vanhus tilaa palvelun itselleen

Leilan kävely on hieman haasteellista nivelvaivojen vuoksi, ja muistikin meinaa tehdä tepposia silloin tällöin. Leila ei halua pyytää lapseltaan enempää apua, kun tällä hetkellä kokee jo lapsensa tekevän niin paljon hyväkseen. Koska kotona tulee oltua paljon, Leila ottaa yhteyttä ja kertoo haluavansa säännöllisen seurustelu- ja ulkoilukaverin, sekä kauppa-asioille tukea kassien kantamiseen. Myös kirjastossa käynti olisi mukavaa, jotta saisi uutta luettavaa. Olemme nyt kuukauden tavanneet ja Leila on antanut loistavaa palautetta niin laadusta kuin oman mielialan noususta mukavien tapaamisten myötä. Leilan avuksi soitimme yhdessä verottajalle ja kävimme läpi kotitalousvähennyksen huomioimisen. Tästä Leila tykkäsi, olisi kuulemma muuten jäänyt hoitamatta. On muuten upea rouva tämä Leila!

Mikäli näistä esimerkeistä heräsi kysymyksiä, otahan yhteyttä ja etsitään teidän perheelle hyvä palvelumalli!

Arvonlisäverotonta, hyväksyttyä hoivapalvelua

Seurana Oy on kuntien sosiaalitoimen hyväksymä yksityinen vanhuspalvelutoimija kaikkialla Suomessa, ja siten palvelumme on arvonlisäverotonta hoivapalvelua vanhuksille. Lisätietoja sähköpostilla: mirka.saarinen@seurana.fi. Tässä Ylen artikkelissa kerrotaan hyvin, miten saat vanhukselle sekä kotitalousvähennyksen että arvonlisäverottoman palvelun.

Hyviä lisävinkkejä kotitalousvähennyksestä vanhuspalveluissa mm. Kotiliedestä.

Lahjavinkkinä siis ajan ja hyvän mielen ostaminen rakkaalle vanhukselle – ja samalla itsellesi <3

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti