fbpx

Loma tulossa – jääkö vanhus lomasi ajaksi yksin kotiin tai hoivakotiin?

Kesä ja lomakausi – luvassa perheaikaa ilman aikatauluja ja kiirettä! Ei tapaamisia, työmatkoja, aamuruuhkia, vaan leppoisia aamuja hotellin valmiissa aamupalapöydässä tai kesämökin terassilla. Vaan kuka on äidin, isän tai isovanhemman kanssa? Miten varmistaa kesälomamatkan ajaksi, että hänen ei tarvitse olla yksin, ja että hän pääsee ulos, saa hyvää ruokaa, kertoilee tarinoita juttukumppanille, tuntee itsensä merkitykselliseksi? Ja mikä tärkeintä, sinäkin saat turvallisen tunteen, että läheisesi voi hyvi ja halutessasi kuulet hänen kuulumiset.

Moni omaishoitaja, etäomaishoitaja ja aikuinen lapsi huolehtii vanhemmastaan myös loma-aikana. Välillä on kuitenkin ladattava omatkin akut ja suunnattava lomalle. Silloin on hyvä löytää luotettava varahenkilö käymään vanhuksen luona, jotta oma loma sujuu hyvin ilman huolta kotiasioista.

Vinkit hyvään lomailuusi

  1. Listaa etukäteen asiat ja toiveet, miksi ja mihin asioihin kaipaat vanhukselle seuraa ja apua lomasi ajaksi.
  2. Etsi luotettava taho ajoissa lähipiiristäsi tai luotettavalta yritykseltä, ja käy läpi toivomuksesi heidän kanssaan.
  3. Kerro vanhukselle ajoissa lomastasi ja hankkimastasi seurasta.
  4. Sopikaa tapaaminen, missä vanhus tutustuu lomaseuralaiseensa ja pääsee kertomaan omiakin toiveitaan tapaamisille ja ajankohdille.
  5. Pyydä halutessasi sinullekin vanhuksen kuulumisia tapaamisten aikana tai jälkeen – saat vaikka tekstarilla ne kätevästi.
  6. Tiedota myös mahdollista hoivakotia seurasta.
  7. Nauti lomastasi 🙂

Aurinkoista kevättä ja pian jo lähestyvää kesää toivottaen, Mirka

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti