fbpx

Kultaisia joulumuistoja 1920-1940 –luvuilta

Tule joulu kultainen! Mitä Seurana Oy:n asiakkaat muistavat lapsuuden jouluistaan sekä TOP5 asiakkaidemme joululahjaa lapsuudesta.

Seurana Oy:n ensimmäinen toimintavuosi on nyt lähestymässä vuodenvaihdetta ja onpa tämä ollut kokemusrikas aika, täynnä intohimoa ainutlaatuisen vanhuspalvelun kehittämiseen, yhdessä läheisilleen rakkaiden vanhusten sekä omaisten kanssa. Upeaa tuottaa seuraa vanhukselle, kiireettömästi kohdaten!

Joulua kohti olemme vanhustemme kanssa muistelleet lapsuuden joulujaan. Näitä tarinoita on upea kuunnella – jo ihan hienojen muistojen merkeissä, mutta etenkin siksi, että silmät syttyvät tuikkimaan, kun muistelee niitä lapsuuden aikoja, perhettä, vanhempia ja joulukokemuksia.

Olemme virittäytyneet joulutunnelmaan myös kuuntelemalla joululauluja, kirjoittelemalla joulukortteja sekä tietenkin avanneet vähän lahjoja ja syöneet suklaata – kuka sitä nyt ilman joulusuklaata pärjäisi?

Yhteinen nimittäjä näissä vuosikymmenien takaisissa lapsuuden jouluissa on perhe. Vanhuksemme muistelevat lämmöllä vanhempiaan ja sisaruksiaan. Moni heistä on jo tähtenä taivaalla, ja heidän merkityksensä on suuri ikäihmisen elämässä.

Usein olen kuullut myös lapsuuden pikkujouluista. Ensimmäisen adventin aikaan on valmistauduttu jouluun pitämällä pikkujoulut, jolloin sisälle on tuotu miniversio joulukuusesta, tehty mahdollisesti pipareita ja laulettu joululauluja. Tämä perheen pikkujouluperinne vaikutti niin mukavalta, että aionpa ottaa sen omassakin kodissani käyttöön! Lahjat ovat olleet niin paljon vaatimattomampia, kuin meidän nykymaterialistisessa joulussa, mutta huomattavasti merkityksellisempiä saajalleen.

Tässäpä Seurana Oy:n asiakkaiden TOP5 joululahjaa lapsuudestaan:

  1. Lahjapussukka, jossa pikkuleipiä ja pipareita. ”Ja ne olivat vain minulle! Ei tarvinnut sisarten kanssa jakaa.”
  2. Isän veistämä puuauto. ”Sain veljeni kanssa samanlaiset, ja ne olivat hienot!”
  3. ”Sain elämäni ensimmäisen appelsiinin ja vieläkin muistan sen tuoksun.”
  4. Rauha ”Perhe koolla ja Suomessa rauha, lahja oli olla Suomessa.”
  5. Mekko. ”Täti Amerikasta lähetti ensimmäisen oman mekkoni, punaisen ja niin kauniin.”

Näissä kauniissa tunnelmissa toivotan hyvää ja rauhallista joulua kaikille asiakkaillemme ja heidän upeille omaisilleen, joiden kanssa olen saanut tuottaa laadukasta ja hyvää vanhuspalvelua ja seuraa vanhukselle ja nauttia joka hetkestä. Kiitos teistä jokaiselle.

Joulurauhaa toivottaen, Mirka

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti