fbpx

Anna lahjaksi aikaa ja onnellista vanhuutta – ryhdy yrityskummiksi yksinäiselle vanhukselle

”Kuukausittaiset kuulumiset ja tieto kummivanhuksemme virkistyksestä tekevät kaikille hyvän mielen.” Näin kertoo Ilpo Tolonen, Docrates Syöpäsairaalan toimitusjohtaja. Docrates on jo toista vuotta mukana kummitoiminnassa, sillä tänäkin vuonna heidän lämminsydäminen henkilöstönsä lahjoitti joulumuistamisensa omalle kummivanhukselle Anna-Maijalle. Heidän avullaan ihana Anna-Maija on saanut nauttia iloa tuovista ja virkistävistä onnellisen vanhuuden tapaamisista Seuralaisensa Tuulan kanssa. Anna-Maija ja Tuula rakastavat erityisesti yhdessä laulamista ja heidän kaunis yhteisesityksensä kuultiin Seuranan Onnellisen vanhuuden -joulukonsertissa. Se oli liikuttava hetki.

Suomessa on lähes 400 000 vanhusta, jotka kärsivät yksinäisyyden tunteesta. Vanhusten yksinäisyydellä on monet kasvot ja tarinoita on useita. Tovi sitten saimme asiakkaaksemme iäkkään miehen, jonka sukulaiset asuvat Saksassa. Pian selvisi, ettei vanhus ollut päässyt kahteen vuoteen käymään lainkaan ulkona. Tämä yllätti sukulaisetkin. Muutos vanhuksen voinnissa ja toimintakyvyssä oli nopea, kun hän pääsi näkemään Seuralaisensa kanssa muutakin kuin kotinsa seinät. Mutta miten yritykset liittyvät vanhusyksinäisyyteen? Julkinen sektori ja erilaiset vapaaehtoisjärjestöt ystäväpalveluineen tekevät äärimmäisen arvokasta työtä, mutta kuten tiedämme, resurssipula on valtava – vapaaehtoisia ystäviä ei yksinkertaisesti riitä kaikille. Siksi meitä kaikkia tarvitaan!

Seuranan kehittämä Suomen ensimmäisen kummivanhustoiminta on palvelu yksinäisyyttä kokeville vanhuksille, etenkin sotaveteraaneille ja muistisairaille. Yritykset sekä yksityishenkilöt ostavat kummivanhuksille lahjaksi aikaa eli aina saman tutun Seuralaisemme vanhuksen iloksi. Kummiyritykset saavat kummivanhuksena kuulumiset säännöllisesti ja valmiiden viestintämateriaalien avulla he voivat jakaa hyvää mieltä ja kertoa tärkeästä teemasta henkilöstölleen ja sidosryhmilleen. Kummivanhus saa eläkeikäisen Seuralaisen iloa tuovat viikoittaiset tapaamiset, joiden aikana ulkoilemme, jutustelemme, kahvittelemme, katsomme valokuvia, laulamme, pelaamme shakkia, täytämme sanaristikoita – mikä ikinä vaan tuokaan iloa kummivanhukselle. Apu on siis todella konkreettista ja Seuralaisesta tulee vanhuksen luottohenkilö ja ystävä.

Tovi sitten kummiyrityksiin liittyi MTB Siivouspalvelu, jonka arvot suomalaisena perheyrityksenä nojaavat vahvasti perheeseen ja lämpimiin sukulaisuussuhteisiin. Osallistumalla yrityskummitoimintaan he halusivat mahdollistaa yksinäiselle vanhukselle tukea, kantaa oman kortensa kekoon ja arvostaa sitä, mitä sotaveteraanit ovat itsenäisen Suomen eteen tehneet. ”Voimme vähintään olla mukana järjestämässä heille onnellista vanhuutta”, kertoo Nea Backström, MTB Siivouspalvelun markkinointi- ja kehitysjohtaja.

Tuorein kummiyrityksemme on Osuuskauppa PeeÄssä, jossa vastuullisuus tarkoittaa arjen pieniä ja suuria tekoja asiakkaiden, maakunnan ja ympäristön hyväksi. Nyt onnellista vanhuutta viedään Pohjois-Savoon kahdelle kummivanhukselle ja myös koko PeeÄssän henkilöstö voi upeasti osallistua kummivanhuksen tukemiseen. Tästä vielä lämmin kiitos ja kerromme muuten kaikkien kummivanhuksiemme kuulumisista lisää ensi vuonna.

Onneksi meillä on PeeÄssän, Docrateksen, MTB Siivouspalvelun ja Analyse2 kaltaisia upeita yrityksiä, joiden kanssa voimme yhdessä edistää missiotamme onnellinen vanhuus. Kummivanhustoiminta on läpinäkyvää toimintaa, jossa omaa kummivanhusta voi lisäksi ilahduttaa vaikka tapaamisella tai yrityksen omilla tuotteilla. Analyse2 kultainen henkilöstö vei omalle kummivanhukselleen Mallalle hoivakotiin kauniin kukka- ja suklaatervehdyksen. Sitä ennen he selvittävät tarkasti Mallan toiveet ja näitä ihania tuliaisia Malla ihasteli yhdessä pitkäaikaisen Soili-Seuralaisensa kanssa. Sykähdyttävää!

Meillä on onneksi jo useita hienoja yrityksiä mukana: voit kurkata tästä kaikki kummiyrityksemme. Heillä on monta merkityksellistä tarinaa kerrottavaan, ja ne ovat hienosti näkyneet myös mediassa – tärkeä yhteiskunnallinen aihe kiinnostaa. Monet ovat siis jo mukana, mutta tarvitsemme teitä yrityksiä lisää!

Yrityskummiksi kannattaa ryhtyä, sillä viinien ja herkkukorien hinnalla mahdollistatte sotaveteraanille tai muistisairaalle ikäihmisille onnellisen vanhuuden tapaamisia. Samalla työllistätte eläkeikäisen Seuralaisen merkityksellisen työn pariin eli vaikutatte yhteiskunnallisesti ja taklaatte vanhusyksinäisyyttä kahdella tapaa. Hyvän tekeminen edistää tutkimusten mukaan hyvinvointia – saatte oman kummivanhuksen kuulumiset joka kuukausi. Jaatte ja viestitte hyvää mieltä sekä merkityksellisyyden tunnetta niin henkilökunnallenne, asiakkaillenne kuin sidosryhmillenne.

Tervetuloa mukaan aitoon ja alkuperäiseen Suomen ensimmäiseen kummivanhustoimintaan!

Lisätietoja: seurana.fi/kummivanhus


Onnellisen vanhuuden terveisin, Seurana Oy

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti