fbpx

Terveisiä A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n kummivanhukselta

A. Ahlström Kiinteistöt Oy lähti alkukesästä mukaan kummivanhustoimintaan ja liittyi Seurana Oy:n kummiyritysten joukkoon. A. Ahlström Kiinteistöt itse kuvaili omassa uutiskirjeessään näin:

”Seurana Oy on valtakunnallinen, Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys, joka tarjoaa vanhuksille säännöllistä vertaistuellista ystäväseuraa kotiin tai hoivakotiin. Liittymällä kummiyritysten joukkoon mahdollistamme omalle kummivanhuksellemme säännöllistä eläkeikäistä seuraa vuoden ajan ja työllistämme samalla paikallisen eläkeikäisen merkityksellisen työn pariin.

Kesän alussa paikallinen Uutisluotsi-lehti teki aiheesta jutun, jossa kerrottiin toiminnasta yleisesti. Samalla juttu toimi ”rekrytointi-ilmoituksena” sekä paikalliselle kummivanhukselle että paikalliselle kummiseuralaiselle. Elokuussa saimme tiedon, että kummivanhukseksemme on valittu kotona asuva seniori, jonka”elämän tämä toiminta pelastaa”, kuten hänen omahoitajansa asian ilmaisi. Kummivanhus on 82-vuotias, Noormarkussa asuva herrasmies, jota sekä Noormarkun kotihoito että seurakunta meille kummivanhukseksi suositteli. Hän on toiminut aikanaan yrittäjänä, ja vaimon jouduttua hoivakotiin yksinäisyyden tunne kasvoi voimakkaasti, mikä luonnollisesti aiheutti suurta huolta omaisten keskuudessa. Tähän halusimme tarttua ja tavoitteeksi asetettiinkin viikoittaisten sosiaalisten hetkien tarjoaminen kummivanhuksellemme yhteisten rupatteluiden ja yhteisen kivan tekemisen parissa (mm. ulkoilu, asioilla käynti, kahvittelu, leipominen).

Kummiseuralaiseksi valikoitui Anja, mukava ja sydämellinen eläkeläisrouva Noormarkusta. Kun kummivanhus ja Anja tapasivat ensimmäisen kerran syyskuussa, oli mukana myös kummivanhuksen poika, jotta kaikille osapuolille saatiin kasvot. Samalla Anja sai lisätietoja uudesta vanhusystävästään. Tapaamisten kuulumiset Anja lähettää myös kummivanhuksen pojalle, jotta hänkin saa tietää, mitä mukavaa isän kanssa tehdään. Anjan mukana kummivanhus sai toisenkin kovin mieluisan seuralaisen, nimittäin myös koirakaveri kulkee vierailuilla mukana.

Lokakuun aikana kummivanhustoiminta on saatu käyntiin toden teolla. Palvelusta ovat nauttineet niin kummivanhus, hänen omaisensa kuin kummiseuralainenkin. Tapaamisilla on jutusteltu ja kahviteltu, tutustuttu puolin ja toisin, ja alettu harjoitella yhdessä mm. kaupassa käyntiä. Koirakaveri on ollut ulkoiluissa mukana ja yhden vierailun jälkeen kummivanhus oli niin iloinen tapaamisesta, että sanoi ”tuntuu, kuin olisi sisko tullut” 💜 

Omaisten terveiset lämmittävät mieltämme erityisesti. He ovat kehuneet, kuinka kiva on, että isä saa huolenpitoa ja tukea kaupassa käyntiin. Lisäksi he ovat huomanneet, että isä on pitkästä aikaa innostunut ja saa päiviinsä muuta ajateltavaa ja rytmiä. ”Kiitos Ahlströmin porukka, että mahdollistatte isällemme tämän ilon ja tuen!”

Nämä sydäntälämmittävät tapaamiset jatkuvat edelleen ja saamme niistä säännöllisesti myös terveiset, jotka nostamme intraan koko henkilöstömme luettavaksi. Olemme sitoutuneet rahoittamaan toimintaa näin aluksi ainakin vuoden ajan, mutta erinomaisten alkukokemusten perusteella tulemme varmasti harkitsemaan pidempiaikaista tukea.

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti