fbpx

Tekemistä ikäihmisen käsille – itsetehty kangaslabyrintti

Hei! Täällä kirjoittelee Wiliina, Seuranan harjoittelija. Tänään kerron ikäihmisen hyvinvoinnista ja ilahduttamisesta hieman eri näkökulmasta kuin yleensä. Tarjolla on nimittäin vinkki, joka tarjoaa tekemistä käsille! Kangaslabyrintti on nimensä mukaisesti kankaaseen ommeltu kulkureitti, eli labyrintti. Ideana on liikuttaa sisällä olevaa helmeä tai marmorinkuulaa labyrintin toisesta päästä toiseen päähän.

Kangaslabyrintti.jpg

Labyrintti antaa käsille tekemistä ja toimii erityisesti, jos on muutenkin tapana hypistellä käsillä jotakin. Hypistely voi myös auttaa pysymään rauhallisena ja keskittymään. Labyrintti sopii muistisairaille, mutta näitä haluavat pyöritellä käsissään niin lapset kuin aikuiset. Kokeile vaikka, näihin jää suorastaan koukkuun!

Kangaslabyrintti hellii niin tunto- kuin näköaistia, kun materiaalin valitsee mieleiseksi. Kankaana voi käyttää lähes mitä vain, mikä käsissä tuntuu mukavalta. Itse tekemääni valitsin liilan Pihakukkaset-kankaan. Lisäksi ompelin molempiin kulmiin kukkanapit merkkaamaan kulkureitin alkua ja loppua.

Seuranan Mirka ihastui tähän kangaslabyrinttiin heti. ”Niin monessa hoivakodissa näkee ihania mummoja ja pappoja hypistelemässä pöytäliinaa, peiton kulmaa, serviettiä”, Mirka kuvailee. ”Tuolle hypistelylle on niin monta luonnollista syytä. Moni nainen on tottunut touhuamaan kotona ja siksi kaipaa aktiviteettia käsille myös hoivakodissa, kunnosta riippumatta. Tämä suloinen hypistely rauhoittaa ja antaa aktiviteettia esimerkiksi muistisairaalle tai Parkinsonia sairastavalle. Tämä on loistava keino ilahduttaa vanhusta ja vähentää yksinäisyyden tunnetta, kun käsillä on mukavaa puuhasteltavaa.”

Ohjeen kangaslabyrinttiin löydät esimerkiksi valloittavan Lauran Hääräämö-blogista seuraavan linkin takaa: https://www.haaraamo.fi/2017/04/kangaslabyrintti-fabric-marble-maze-video.html.

Tekemistä ja iloa kesäpäiviin! Toivottaa Wiliina 🙂

wiliina

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti