fbpx

Seuraa vanhuksille kymmenillä uusilla paikkakunnilla ympäri Suomen – yksityiselle palvelulle kasvava tarve pandemian ja vanhushoiva-alan resurssipulan vuoksi

Vanhushoiva-alalla kunnat ja hoivakodit kärsivät kiireestä sekä resurssipulasta ja samaan aikaan vapaaehtoisia ystäviä ei riitä kaikille halukkaille. Valtakunnallisesti toimiva Suomen ensimmäinen vanhusseurapalvelu Seurana Oy laajenee tällä hetkellä kymmenille uusille paikkakunnille ympäri Suomen ja yritys etsii jatkuvasti uusia työntekijöitä, eläkeikäisiä Seuralaisia, merkityksellisen työn pariin vanhusten ystäviksi.

Tällä hetkellä Seurana työllistää jo lähes 150 eläkeikäistä, jotka tekevät työtä yrityksen mission, onnellisen vanhuuden parissa. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Mirka Saarinen kertoo, että pandemian vaikutukset näkyvät lisääntyneenä vanhusyksinäisyytenä ja vanhusten toimintakyvyn heikkenemisenä – tämä on myös vanhusten omaisten huoli.

– Saamme päivittäin yhteydenottoja kunnilta ja omaisilta. Kunnissa päivätoiminta on koronan vuoksi lakkautettuna ja kotihoitoresurssit vähissä, omaiset puolestaan asuvat eri paikkakunnalla kuin ikääntyneet vanhempansa – heillä on suuri tarve saada seuraa ja merkityksellisyyttä vanhusläheisensä elämään. Julkinen ja kolmas sektori tekevät arvokasta työtä, mutta valitettavasti resurssit eivät riitä kaikille tarvitseville kuntien haasteiden vuoksi, ja vapaaehtoistahot ovat koronan vuoksi suljettuna. Onneksi ratkaisuja löytyy ja yksityishenkilöiden 60 % kotitalousvähennysmahdollisuus tuo palvelun kaikkien ulottuville myös taloudellisesti. Meillä on kymmenissä uusissa kunnissa asiakkaita odottamassa ja jatkuva haku päällä suuren sydämen Seuralaisista, kertoo Mirka Saarinen.

Yksityinen vanhusseurapalvelu on konkreettinen ratkaisu vanhushoiva-alaa vaivaavaan resurssipulaan ja palvelulla on merkittävä vaikutus vanhusten hyvinvointiin – vanhusten toimintakyky, mieliala ja puhetaito paranevat jo puolessa vuodessa.

– Tutkimme vaikuttavuuttamme säännöllisesti kahden kuukauden välein ja näemme selkeästi, että säännöllisellä seuralla on positiivinen vaikutus vanhusten toimintakykyyn, mielialaan ja puhekykyyn, hyvinkin nopeasti – vaikuttavia tuloksia nähdään jo muutamassa kuukaudessa. Näin kävi myös kuntasektorin kanssa toteuttamissamme Onnellinen vanhuus -pilottihankkeissa, iloitsee Mirka Saarinen.

Seuranan työntekijöiden eli Seuralaisten keski-ikä on 67 vuotta ja yritys edistää toiminnallaan kahden eri senioriryhmän hyvinvointia, kun eläkeikäiset Seuralaiset pysyvät toimintakykyisinä ja työllistyvät merkityksellisen työn pariin. Seuralaiseksi voi hakea tämän sivuston kautta: www.seuralaiseksi.fi.

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti