fbpx

SDP:n Hussein Al-Taeen ehdottama seniorineuvola ei vakuuttanut muita edukuntavaalipanelisteja Espoossa

Tiedote 4.2.2023

Seuranan järjestämä eduskuntavaalipaneeli kokosi yhteen satapäisen yleisön – onnellinen vanhuus kiinnosti kaikkia, koska ”jokaista meitä se koskee” totesi yleisö. 

”Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa” lauloi alkuun yleisön rakastama Eino Grön, 84-vuotias legenda, joka tänä viikonloppunakin konsertoi kolmesti ja pitää itsensä, äänensä ja kuntonsa hyvänä. 

Tilaisuuden juontajan Lorenz Backmanin ensimmäinen kysymys yhteiskuntamme satsauksesta vanhusten hyvinvointiin herätti heti puolueiden näköerot. SDP:n Hussein Al-Taee nosti esiin vanhusneuvolan, ja tähän eivät paneelin jäsenet kannatustaan antaneet. Mm. Sari Multala Kokoomuksesta nosti esiin, että mistä saadaan resurssit seniorineuvolaan, kun niitä ei terveydenhoitoon muutenkaan riitä. Perussuomalaisten Arja Juvonen nosti esiin, että palvelua pitää saada ilman neuvolaakin; ja vanhuksille pitäisi järjestää oma sairaalapäivystys, etteivät jonottaisi sairaaloiden päivystyksessä pitkiä aikoja. 

Kaikki panelistit Inka Hopsu Vihreistä, Arja Juvonen Perussuomalaisista, Pia Lohikoski Vasemmistoliitosta, Sari Multala Kokoomuksesta ja Hussein al-Taee SDP:stä kannattivat seniorien toimintakyvyn laskun ennaltaehkäisyä ja hyvinvoinnin varmistamista varhaisessa vaiheessa. Tähän kannatusta saivat mm. kotitalousvähennys kotiin ostettavista palveluista ja senioreiden ohjaus ja tuki sekä ulkoiluun ja liikkumiseen osallistumisen mahdollisuus.

Seurana Oy järjesti la 4.2.2023 klo 13, Iso Omenan kirjaston lavalla eduskuntavaalipaneelin ”Kohti Onnellista vanhuutta” vanhenemisesta Suomessa. Paneeli sisälsi niin ennaltaehkäisevän toiminnan ja vanhuspalveluiden resurssien, laadun ja riittävyyden, sekä eri sektoreiden yhteistyön aspekteja, verotusta ja eläkeläisten työllistämistä. 

Tilaisuuden alussa lauloi tällä viikolla upeat 84 vuotta täyttänyt Eino Grön. Paneelin juonsi meille kaikille tuttu Lorenz Backman ja panelisteina:

  • Inka Hopsu, Vihreät
  • Arja Juvonen, Perussuomalaiset
  • Pia Lohikoski, Vasemmistoliitto
  • Sari Multala, Kokoomus
  • Hussein al-Taee, SDP 

Seuranan missio on onnellinen vanhuus, ja olemme tehneet ainutlaatuista, tutkitusti hyvinvointia lisäävää vanhusseuratyötämme vuodesta 2017. Palvelu on perustettu, kun Mirka Saarinen etsi isoisälleen vastaavaa palvelua hoivakotiinsa. Toimimme valtakunnallisesti, 140 kunnassa ja työllistämme eläkeläisiä vanhusten ystäviksi, Seuralaisiksi. Heitä on yli 300, keski-iältään 67-vuotiasta suuren sydämen Seuralaista ympäri Suomen, ja toissa vuonna he tekivät meistä Suomen parhaan työpaikan, voitettuamme Great Place to Work -tutkimuksen. Seurana tuo tutkitusti mielialaa ja toimintakykyä kohottavaa palvelua säännöllisen ulkoilun, asioinnin, kiireettömän yhdessäolon ja vanhusten toiveiden mukaisten tapaamisten merkeissä. 

Lisätiedot ja valokuvia:

Mirka Saarinen, toimitusjohtaja ja perustaja, Seurana Oy
040 555 3235

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti