fbpx

Mitä Seuranan vanhusten perheenjäsenet arvostavat palveluissamme?

Kukapa ei haluaisi vanhusläheiselleen onnellista vanhuutta, merkityksellisyyttä ja virkistäviä hetkiä arkeen? Minä saan olla onnellinen ja nautin Seuralaistemme kanssa päivittäin ihanista omaisista, jotka välittävät suvun vanhimmista ja haluavat kaikilla tavoin heidän päivistään hyviä, silloinkin kun eivät itse ehdi arkiaikaan paikalle.

Kasasin palautteiden mukaan TOP5 -asiat, mistä saamme eniten palautetta asiakkailtamme. Mikähän sinua ilahduttaisi eniten omien vanhusläheisten kanssa?

  1.  Te teette työtä sydän mukana.

Tämä palaute lämmittää niin paljon. Ihanaa, jos se meidän tunne välittyy toki vanhukselle JA myös omaiselle. Sydän ja terve maalaisjärki ovat rekrytointimme kulmakivet. Tämä kaikki lähtee Seuranan ja minun, Mirkan, arvoista: olemme saaneet niin paljon elämämme aikana vanhuksilta lämpöä, viisautta, elämänkokemusta ja aikaa, että sitä on ilo antaa takaisin kaikille vanhuksille. Onnellinen vanhuus ja merkityksellisyyden tuominen ovat todellakin meidän ydintoimintaamme.

Tätä samaa palautetta kuulemme myös tahoilta, jotka näkevät meidät työssämme. Esimerkiksi viime viikolla eräs kuvaaja kuvatessaan vanhusta ja minua laittoi kuvauksen jälkeen spontaanin viestin ”Oli ihana seurata vanhuksen onnea, kun viihdytit häntä.”

Palautetta tulee myös tekemistämme havainnoista vanhuksen elinpiirissä, auttamista kotitalousvähennyksen huomioinnissa ja vaikkapa muiden eri palvelutahojen etsinnässä. Teemme nekin sydämellä, vanhuksen parasta ajatellen.

  1. Te olette aina ajallaan.

”Äitini arvostaa, kun Seuralainen tulee aina tarkalleen sovittuun aikaan ja ikinä ei tarvitse odottaa.” Tätä palautetta tulee paljon, ja on kunnia-asia olla paikalla juuri silloin kun pitää. Vanhukselle käyntimme voi olla päivän kohokohta ja odotus ei tunnu kenestäkään hyvältä. Kiitos meidän täsmällisille Seuralaisille!

  1. Olette tuoneet hyvän mielen läheisellemme.

”Isäni mieliala on piristynyt!” Tämä palaute on niin parasta – ollaan päästy tavoitteeseen, että tuomme iloa ja virkistystä. Tässäkin tapauksessa säännölliset käyntimme, hitaat kohtaamiset ja kuuntelu ovat tuoneet ilon ikäihmiselle. Ja kun mieliala on virkeä, se vaikuttaa myös fyysiseen olotilaan: on helpompi lähteä kotoa ulos, kun maailma hymyilee ja seura on hyvää.

  1. Säännölliset tapaamiset ja aina sama Seuralainen.
  2. Ulkoilu!

”Olen niin iloinen, kun teiltä käy aina sama Seuralainen. En jaksa enää sitä aina vaihtuvaa porukkaa, kun en ikinä tiedä kuka on käynyt ja onko puhuttu suomea vai onko puhuminen jäänyt, kun ei ole yhteistä kieltä. Ja lisäksi Seuralaisesta on tullut tuttu minullekin, kiitos yhteydenpidon.” Meillä toimintaan kuuluu aina tuttu Seuralainen, sehän on ilman muuta tärkeää. Ja aina palvelu sillä omalla kielellä, tällä hetkellä sen saa suomeksi tai ruotsiksi. ”Hienoa, kun äitini pääsee nyt säännöllisesti ulos ja kivalle kävelylle tai pihaistuskelulle. Pitää toimintakykyä yllä ja tuo mielihyvää, kun ei tarvitse vain ikkunan takaa katsella ulos.” Kuinka moni vanhus nauttii luonnosta ja säistä vain ikkunan välityksellä. Onneksi meidän Seuralaisten kanssa on kiva mennä ulos, niin hoivakodista kuin kotoa. Muuten tulisi vietettyä aina aikaa vain sisällä. Seurassa ja avussa on voimaa!

Tässä yhteenvetoa palautteista tältä keväältä – miltähän TOP5 näyttää vuoden päästä? Mitä sinä haluat sinun perheesi vanhimmalle?

Aurinkoa viikkoon!

Mirka

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti