fbpx

Eino Grön mukana Seuranan sotaveteraani- kummitoiminnassa

Kesäkuussa Eino tarjoaa lauluhetken sotaveteraanikummivanhuksille, tuoden iloa ja mukavan sosiaalisen hetken arkeensa: ”Olen aina arvostanut sotaveteraaneja suunnattomasti ja ollut mukana heille hyvää tekevissä hankkeissa. Niin myös tässä. Yksinäisyys ja sisällä vietettävät päivät vievät mielialaa ja toimintakykyä alaspäin. Näin ollen luotettava, tuttu seura ja virkistys on jotain, mitä haluan sotaveteraaneille mahdollistaa. Lisäksi haastan yksityiset ja yritykset ostamaan lahjaksi aikaa sotaveteraaneille”

Viime kesänä käynnistyi Seuranan lämminhenkinen kummivanhusprojekti https://www.sotaveteraanipiirihelsinki.fi kanssa. Halusimme mahdollistaa arvostamillemme sotaveteraaneille onnellisia hetkiä kotonaan tai hoivakodissa seuran, virkistyksen ja ulkoilun merkeissä. Toiveidensa mukaan. Suuri osa kummivanhuksistamme kokee yksinäisyyttä, kun ei enää pääse kotoa yksin liikkeelle ja ikätoverit ovat jo menneet pois. Perhekään ei ehdi olla läsnä päivittäin arjessa mukana. ”Miten helppoa tehdä hyvää ja nauttia itsekin ostetusta ajasta!”

Miksi halusimme hyvää sotaveteraaneille?

Koemme, että nyt on viimeiset hetket aikaa vaikuttaa heidän onnelliseen vanhuuteen, auttaa arjessa ja pitää merkityksellisyyttä yllä. Sotaveteraanien keski-ikä on 94 vuotta ja he tarvitsevat apua arkeensa. Yksi kummivanhuksistamme, Raimo, 94, totesi, että elämä palvelutalossa on niin yksinäistä, kun juttu- ja seurapelikaveria ei ole ja ulos ei yksin uskalla lähteä. Kunto kuulemma rapisee.

Keitä kummivanhuksemme ovat?

Mukana on mm. niin Eeva 93v, Ola 94v, Jaakko 88v sekä Raimo 94v. He kaikki ovat hurmaavia! Ja kiitollisia – kuten myös omaisensa – että saavat olla mukana, ja heille on haluttu ostaa lahjaksi aikaa.

Mitä teemme kummivanhustemme kanssa?

Ihan samaa, kuin kaikkien vanhustemme kanssa. He saavat aina oman tutun Seuralaisen. Ovat muodostaneet aidon ystävyyssuhteen Seuralaisen kanssa ja odottavat jokaista tapaamista innolla. Tuula-seuralaisemme käy Raimon luona – heillä vasta hauskaa onkin! Vakio-ohjelmaansa kuuluu kävely, kaupassa käynti, lottoaminen, kahvipullan hankinta, kahvit ja ajankohtaishetki lehden kera sekä pelituokio korttien merkeissä. Raimo se tuppaa Tuulan voittamaan korttipelissä. 🙂 Aina ei ole hyviä päiviä, ikä tuo sen tullessaan. Kun Raimo joutui sairaalaan, Tuula kävi puolestaan siellä virkistämässä kodin sijaan. Sitä vasta Raimo arvostikin!

Olan kanssa muistoja piisaa! Niin sosiaalinen, iloinen, muistelua rakastava mies, jonka tarinat ja upea elämä vievät aina mennessään. Hyvä kun kahvia ehtii nauttia tarinoinnin ja muistojen lomassa. Aika rientää kanssaan.

Jaakko puolestaan keksii aina mukavat tekemiset Raija-seuralaiselleen; milloin katsotaan diat, milloin valokuvat tai muut muistot. Aina on helppo Jaakon luokse mennä, kun päivän suunnitelmat ovat jo valmiina – kahvihetkeä unohtamatta. Jaakko se vasta onnellinen olikin, kun kuuli olevansa mukana kummiohjelmassa: ”Niin on kotona yksinäistä, kun kaverit eivät enää pääse käymään.”

Tapaamiset ovat siis aina lämminhenkisiä, kummivanhuksen toiveita kuunnellen, onnellista vanhuutta tuoden.

Keitä ovat kummit?

Kummi voi olla sinä tai yrityksesi. Jaakolla esimerkiksi on ollut kummeina sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Kaikilla ollut halu auttaa sotaveteraaneja ja tehdä 100% perille menevä lahjaostos.

Miksi ovat halunneet lähteä kummiksi?

Kaikkia kummeja yhdistää halu tehdä hyvää, sekä halu nähdä, että ostamansa hyvä menee perille ja olla mukana kummivanhuksen elämässä. Yksityishenkilöt ovat halunneet laittaa joulumuistamisrahat kummivanhuksen hyväksi, tai ostaa aikaa oman äitinsä muistoksi. Yritykset siksi, että tietävät että ostoksensa menee perille ja saavat olla mukana kummivanhuksen elämässä. Yritykset ovat käyneet kylässä kummivanhuksensa luona, vieneet jouluterveisiä, laulaneet ja käyneet kahvilla luonaan.

Mitä seuraavaksi?

Nyt olemme toimittaneet kummivanhuksille seuraa 100 käynnin verran! Palaute sotaveteraaneilta on ollut täydet 5 pistettä, perheenjäseniltään 5 pistettä ja Seuralaisilta 5 pistettä. Annetaan tämän hyvän jatkua ja haastamme kaikki mukaan tähän kampanjaan!

”Täällä sitä yksin on. Onneksi sinä käyt piristämässä!”

Lähde Einon ja monen lahjaksi aikaa ostaneen tavoin tukemaan sotaveteraanikummivanhuksia. https://seurana.fi/aikaa/

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti