fbpx

Ruokolahden kunta ostaa säännöllistä seuraa ruokolahtelaisille vanhuksille ja työllistää paikallisia eläkeläisiä – testamenttilahjoitusta hyödynnetään vanhusyksinäisyyden vähentämiseen

Tiedote 12.5.2022

Ruokolahti edistää edelläkävijänä onnellista vanhuutta ja ostaa säännöllistä seuraa ruokolahtelaisille vanhuksille
 – alkuvuonna saatua merkittävää testamenttilahjoitusta hyödynnetään vanhusyksinäisyyden vähentämiseen

”Saimme alkuvuonna testamenttilahjoituksen ruokolahtelaiselta pariskunnalta, joka halusi kohdistaa lahjoituksen kunnan vanhustyöhön. Haluamme tämän merkittävän teon ja lahjoituksen myötä ryhtyä mahdollisimman nopeasti konkreettisiin toimiin vanhusyksinäisyyden vähentämiseksi. Uskomme, että säännöllinen seura, mielekäs tekeminen ja ulkoilut vähentävät vanhusyksinäisyyttä sekä lisäävät fyysistä ja henkistä hyvää vanhuksille”, kertoo Ruokolahden vt kunnanjohtaja ja hallintojohtaja Kaisa Häkkinen-Paananen.

Yksinäisyydestä kärsii moni vanhus, ja sen vaikutukset hyvinvointiin, terveyteen sekä sitä kautta myös kunnan terveyden- ja vanhustenhuoltoon näkyvät kaikkialla. Myös kuntien pula kotihoidon työntekijöistä sekä tulevat kesälomat lisäävät tarvetta uusien palveluiden testaamiselle.

Ruokolahti tilasi 10 vanhukselleen Seurana Oy:n ainutlaatuisen vanhusseurapalvelun, jolla se testaa, miten kunta voi lisätä alueen vanhuksille onnellista vanhuutta laadukkaasti ja työllistää samalla kunnan alueella asuvia eläkeläisiä. Näin kaksi eri senioritasoa hyötyvät toiminnasta.

”Olemme vuodesta 2017 lähtien tehneet suurella sydämellä laadukasta, vanhuksen hyvinvointia lisäävää, ei-sairaanhoidollista vanhusseuratyötämme. On hienoa nähdä, miten sekä hoivakodit, laitokset ja nyt myös kunnat ovat ottaneet tästä keinon tuottaa onnellista vanhuutta ja samalla mahdollisuuden pienentää yksinäisyyden ja toimintakyvyn laskusta koituvia kuluja. Kun kaikkea ei voi tuottaa yksin, on hyvä turvautua luotettavan, hyväksi havaitun palvelun pariin”, kertoo Seuranan perustaja Mirka Saarinen.

Seuranan palvelun yhteiskunnallinen vaikuttavuus on suuri. Kun Ruokolahden kunta ostaa vanhusseurapalvelun kunnan kymmenelle vanhukselle, se tuottaa hyvinvointia usealle taholle:

  • Vanhukselle, joka saa säännöllistä, luotettavaa vertaistuellista seuraa
  • Eläkeikäiselle Seuralaiselle, joka saa merkityksellisestä työtä ja palkkiota eläkkeen päälle
  • Vanhuksen omaiselle, joka saa jokaisen tapaamisen jälkeen vanhusläheisensä kuulumiset 
  • Ruokolahden kunnalle, joka saa arvokasta tietoa vanhusyksinäisyyden ehkäisystä ja sen tuottamasta hyvinvoinnista ja vaikutuksista kuntaan

”Näemme varmasti pian näemme hankkeen tuomat hyödyt valituille vanhuksille ja hankkeestamme on ilo kertoa lisää matkan varrella”, iloitsee Häkkinen-Paananen.

Lisätiedot:

Mirka Saarinen, toimitusjohtaja, Seurana Oy
p. 040 555 3235, mirka.saarinen@seurana.fi

Kaisa Häkkinen-Paananen, vt kunnanjohtaja, hallintojohtaja, Ruokolahti
p. 044 4491 202, Kaisa.Hakkinen-Paananen@ruokolahti.fi

Seurana Oy on valtakunnallisesti toimiva Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys, jonka missio on onnellinen vanhuus. Seurana luo hyvinvointia vanhuksille ja heidän omaisilleen tarjoamalla vanhuksille säännöllistä eläkeikäistä ystäväseuraa kotiin tai hoivakotiin. Yritys työllistää vanhusten ystäviksi  200 suuren sydämen eläkeikäistä Seuralaista ympäri Suomen. Yritys palkittiin vuonna 2021 Suomen parhaaksi työpaikaksi. www.seurana.fi 

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti