fbpx

”Tämä kummivanhuus on todellakin onnellinen vanhuus, kuin olisi saanut lottovoiton!”

Sirkka-kummivanhuksemme totesi otsikon mukaisesti ensivisiittimme jälkeen, kun he tutustuivat Seuralaisensa Tuulan kanssa. Ensivisiittimme jälkeen he ovatkin olleet mitä mainioin pari yhteisten pitkien kävelylenkkien, kahvittelujen ja monimuotoisten tarinoiden merkeissä.

”Olipa jälleen ihana kuulla kummivanhus-Jaakon kuulumisia! ❤️ Jaakolla ja Raijalla tuntuu olevan todella erityinen suhde ja selkeästi Jaakko kovasti odottaa Raijan vierailua. Kovasti terveisiä täältä meiltä heille molemmille! ? totesi Eezyn Johanna helmikuussa saadessaan viimeisimmät kuulumiset kummivanhukseltaan.

”Ihana kuulla, että kummivanhuksellamme Kyöstillä on käytössä hoivakodissaan oma puhelin, jolla saa käytyä keskusteluja Annelin kanssa. Ehdottomasti haluamme jatkaa Kyöstin tukemista niin kauan kuin vain pystymme. On todella palkitsevaa saada kuulla näitä tervehdyksiä Anneli-Seuralaisen ja Kyöstin tapaamisista. ? totesi Liina Rakennuspalvelut Mäenpäältä kummikuulumisia saadessaan.

Mikä on Suomen ensimmäinen kummivanhustoiminta?

”Sotaveteraanien avustajatoiminta lakkautetaan.” Tämän uutisen luki Seuranan Mirka Saarinen kesällä 2018 ja päätti tarttua asiaan. Hänen isoisänsä oli sotainvalidi ja kunnioitus sotiemme veteraaneja kohtaan on suuri. He, jos jotkut ansaitsevat onnellisen vanhuuden.

Tästä sai heti saman kuukauden aikana alkunsa Suomen ensimmäinen, onnellisen vanhuuden vanhuskummitoiminta, joka on tuonut paljon hyvää yksinäisyyttä kokeville vanhuksille. Satoja tapaamisia, useita työllistettyjä hyväkuntoisia Seuralais-eläkeläisiä sekä vastuullisia, hyvää tekeviä yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Kummivanhustoiminnan positiivinen kehä pyörii

Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Helsingin Seudun Sotaveteraanipiirin ja Helsingin Alzheimer -yhdistyksen kanssa. He ovat nimenneet meille kummivanhuksia, jotka ilahtuvat säännöllisestä, iloa ja merkityksellisyyttä tuovasta seurasta. Lisäksi Hämeenlinnassa kummivanhuksemme tuli suoraan kummiyritykseltä, kun Hämeenlinnan Tori-Apteekki valitsi kummikseen upean 96-vuotiaan sotaveteraanin, Matin.

Kummivanhus-toiminnasta nauttivat niin kummivanhus kuin Seuralainenkin. Kummivanhus saa viikoittaiset virkistyskäynnit, joiden aikana hän voi Seuralais-ystävänsä kanssa tehdä mitä hän haluaa. Tekeminen voi olla esimerkiksi ulkoilua, shakin peluuta, lukemista, muistelua, laulamista tai päivän uutisista juttelua – tai vaikka uusien suorien housujen yhdessä ostoa. Tätäkin on tehty.

Seuralainen, eläkkeellä oleva suuren sydämen omaava henkilö saa puolestaan tehdä merkityksellistä työtä ja tuottaa iloa kummivanhukselle. Kummiyritys saa hyvän mielen lisäksi oman kummitodistuksen, kummivanhuksen kuulumiset kuukausittain ja mahdollisuuden tavata häntä tai muistaa vaikka pienillä tervehdyksillä, ja koko henkilökunnalle hyvän mielen tärkeästä mukana olosta.

Lämminhenkisen ja erittäin kuvaavan kertomuksen kummivanhuksen ja Seuralaisen yhteistyöstä voi lukea tästä hyvän mielen artikkelista

Yrityksen näkökulmasta kummivanhustoiminnastamme voi lukea tästä.

Koronan aikana emme pääse kaikkia kummivanhuksiamme tapaamaan, mutta soittelemme heidän kanssaan usean kerran per viikko ja tuomme iloa lämminhenkisillä ja pitkillä puheluilla sekä toki asiointiavulla. Kauppa- ja apteekkipussit sujahtavat kätevästi kotiovelle, kiitos Seuralaistemme.

Lisää kummeja tarvitaan enemmän kuin koskaan

Nyt kun moni vanhus on eristäytynyt kotiinsa koronan vuoksi, olemme luvanneet ottaa lisää kummivanhuksia, sillä on tärkeää saada elämänlaatu, mielenvirkeys ja toimintakyky taas hyvälle suunnalle. Yksinäisyys ja liikkumattomuus tekevät todellakin hallaa ikäihmiselle. Haastammekin kaikki yritykset mukaan tähän tärkeään toimintaan. Ei jätetä vanhuksia nyt. Ilmoittaudu mukaan täältä – saat paljon hyvää aikaan. https://seurana.fi/kummivanhus/

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti