fbpx

Eino Grön ja muistisairauden kohtaaminen – mitä tehdä kun puoliso sairastuu?

Laulaja Eino Grön kertoo: ”Minä ja Marjatta arvostamme ulkoilua ja toimintakyvyn ylläpitoa. Hyvää on se, että vaimolla on säännöllistä ja luotettavaa seuraa ulkoiluun ja virkistykseen.”

Seurana-eino-gron-mita-tehda-kun-puoliso-sairastuu-muistisairauteen

Sain kesällä kunnian päästä vanhusasiakkaamme kanssa Eino Grönin konserttiin. Nautimme lähes 90-vuotiaan vanhuksemme kanssa ikivihreistä kappaleista, kaikille tutun ja komeaäänisen Eino Grönin tulkitsemana. Kuinka mielenkiintoisesti elämä heittelee: piakkoin konsertin jälkeen tutustuin Eino Gröniin yksityishenkilönä – tai oikeastaan tutustuin Einon ihanaan Marjatta-vaimoon.

Marjatan kanssa saamme viikoittain nauttia yhteisistä, virkistävistä hetkistä ulkoilun, muistelun, rupattelun ja esimerkiksi kahvittelun merkeissä. Einon yhä jatkuva ura keikkoineen sekä ulkomaan matkat toivat huolen kotona yksin olevasta muistisairaasta vaimosta. Muutama vuosi sitten pariskuntaa kohtasikin iso muutos, kun muistisairas Marjatta muutti ympärivuorokautisen palvelun pariin hoivakotiin.

Kyseessä on hieno pariskunta, jonka yhteiset vuosikymmenet ovat hioneet kauniisti yhteen. Lämpö ja kunnioitus huokuvat läpi heidän yhteisissä hetkissään. Eino käy Marjatan luona usein, niin pidempien ulkoilujen kuin ohikulkumatkalla lyhyiden pysähdysten merkeissä – onneksi välimatka on lyhyt. Tämän lisäksi Eino kuitenkin halusi vaimolleen myös säännöllistä seuraa ja juttukaverin arkea piristämään.

Marjatta on niin hyväkuntoinen, sosiaalinen ja pirteä, että hoivakodin toisiin asukkaisiin verraten hän kaipaa juttu- ja ulkoiluseuraa – ja sitä Eino hänelle nyt haluaa tarjota. ”Keikkailen säännöllisesti, käyn mökillämme sekä Floridan asunnollamme. Halusin Marjatalle säännöllisen, luotettavan seuran virkistämään ja tuomaan mukavia hetkiä hoivakodin arkeen. Kävelyretket, jutustelu ja Marjatan kiireetön kohtaaminen tuntuivat hyvältä henkisen hyvinvoinnin sekä fyysisen toimintakyvyn ylläpidossa. Lisäksi pidin ajatuksesta, että Seuranan Mirka lähettää tapaamisen jälkeen minulle vaimoni kuulumiset”, Eino kertoo.

Eilen nautimme Marjatan kanssa upeasta syyssäästä pitkän kävelyn merkeissä. Puhuttavaa riittää ja välillä hän luettelee upeat rimpsut suomalaisista iskelmistä – lienevät tuttuja kotoa vuosikymmenten ajalta. Kauniita, kiireettömiä hetkiä.

Seuranan kotiin ja hoivakotiin tuotavat palvelut suunnitellaan aina henkilökohtaisella, maksuttomalla tutustumiskäynnillä. Lue lisää www.seurana.fi ja varaa käynti Mirka Saarinen, 040-555 3235

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti