fbpx

Työntekijöiden sitouttaminen sekä työn ja perhe-elämän tasapainottaminen vanhusseurapalvelun avulla

”Kun työikäiset lapset ovat jatkuvasti huolissaan vanhempiensa pärjäämisestä, heidän on vaikeaa keskittyä omaan työhönsä. Moni 50-60-vuotias yrittää venyä ja hoitaa omien velvollisuuksiensa lisäksi vanhempiensa asiat.” Luin tämän Helsingin Sanomien (https://www.hs.fi/paivanlehti/15042017/art-2000005171731.html) artikkelin 15.4.2017 Seuranan ensimetreillä ja vaikutuin. Juuri sitä samaa, mitä itse olin kokenut; hoidan muistisairaan äidin asioita työaikana. Totesinpa mielessäni, että ei ole vain 50-60 -vuotiaiden asia vaan nykyään myös jo 30-40 vuotiaiden. Muistisairaudet lisääntyvät niin vauhdilla, että yhä nuorempi, juuri valmistunut ja oman perheen perustanut kokee yhtä aikaa työuran aloituksen, ehkä vauva-arjen ja vanhemmasta huolehtimisen.

Suomessa on tutkimusten mukaan 700 000 työikäistä (www.polli.fi/tyoikaiset/ansiotyon-ja-omaishoidon-yhteensovittaminen), jotka huolehtivat työpäivän aikana perheensä senioreista. Osa työikäisistä miettii jopa töistä irtisanoutumista, jotta ehtisi päivisin hoitamaan esim. muistisairaan läheisen asioita. Useat toimivat etäomaishoitajina ruuhkavuosien keskellä, mistä johtuen sekä työelämä että palauttava yksityiselämä kärsivät. 

”Viikon paras työpäivä on se, kun Seuralainen on muistisairaan äidin ilona! Hän ei soittele, kun on mukavaa tekemistä ja ei pääse tylsistymään. Kiitos Seurana äidin uudesta ystävästä!” Johanna, 46v
”Onneksi löysimme Seuranan! En ehdi arkisin viemään äitiä kampaajalle, lääkäriin ja kauppaan – nyt sama tuttu Seuralainen tekee nämä asioinnit äidin kanssa ja minulla on hyvä mieli.” Jarmo, 58v

Seuraa vanhukselle – kuten sairaan lapsen hoitopalvelu lapsiperheille

Vanhusten seurapalvelu yrityksille on Seurana Oy:n kehittämä palvelu työnantajille, jotka haluavat tarjota henkilöstölleen uusia tapoja työ- ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. Tämä antaa työikäiselle, vanhemmastaan tai isovanhemmastaan huolehtivalle henkilölle mahdollisuuden hankkia seuraa ikääntyvälle läheiselleen ja täten käyttää työaikansa tehokkaammin. 

Seurana Oy:n yrityksille tarjottava vanhuspalvelun hankkiminen on tehty helpoksi niin yritykselle kuin omaiselle. Palvelun hinta jaetaan yrityksen ja työntekijän välillä. Seuralaisena toimivat +55 -vuotiaat, eläkkeellä olevat suuren sydämen ja terveen maalaisjärjen henkilöt, jotka haluavat tehdä merkityksellistä työtä. Seuralaisemme ovat koulutettuja tehtäväänsä. 

Suosituimmat pakettimme ovat tapaamiset kerran tai kahdesti viikossa. Minimikäynti on 2h per kerta.

Tässä esimerkkilaskelma:
Tuntihintamme on 39e per tunti. Mitään piilokuluja, kuten matkakuluja ei tule päälle. Työsuhde-edun voi tarjota työntekijälle myös täytenä, ilman että työntekijän tarvitsee maksaa osuutta palvelusta.

   40 %60 % 
Hinta/
tunti
Tunnit/
vk
Hinta/
kk
Yrityksen osuus/
kk
Työntekijän osuus/
kk
Työntekijän osuus
kotitalousvähennyksen jälkeen
392312124,8187,274,88
394624249,6374,4149,76

Tulen ilomielin kertomaan sinulle ja henkilökunnallenne lisää Seuranan palveluista.

Olisiko tämä teidän henkilökunnallenne lisäarvoa tuova palvelu? Meillä se on myös omana etuisuutena Seuralaisillemme 🙂

Itse en tulisi toimeen enää ilman Seuralaista; olen niin iloinen, että oman muistisairaan äitini luona käy Seuralaisemme Sirkka viemässä ulos, kävelylle, kauppaan, kahville – kaikkea sitä mitä laitoksessa asuvana voi toivoa, että olisi vielä osana yhteiskuntaa. Minun äidilleni tämä tuo onnellista vanhuutta, ja itselle hyvää mieltä kun tietää että työpäivän aikana omalla äidilla kivoja virikkeitä.  

Ruuhkavuosien keskeltä ja onnellista vanhuutta kehittäen,

Mirka

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti