fbpx

4 vinkkiä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen

Onneksi meillä on kotitalousvähennys! Sitä kun ei aina vaan muisteta, että mikä se onkaan ja miten sitä hyödynnetään? Tässä 4 vinkkiä sen hyödyntämiseen!

Mutta ensiksi verottajan sanoin, tätä on kotitalousvähennys:

Kotitalousvähennystä voit saada kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Tällaista työtä ovat esimerkiksi hoito- ja hoivatyö, siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus. Kotitalousvähennys on suoraan ansiotulon verosta tehtävä verovähennys, jota veronmaksajan pitää hakea itse veroilmoituksen yhteydessä. 

Miten kotitalousvähennystä sitten voi hyödyntää?

  1. Vanhuksille ostettavaa hoivatyötä voi tehdä niin kotona, vapaa-ajan asunnossa kuin palvelutalossa ja hoivakodissa. Ulkoilua, seurustelua, viriketoimintaa, laiteopastusta, kotiapua jne.
  2. Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen perheen sisällä. Mikäli maksimivähennys vuodessa uhkaa tulla täyteen, voi vanhuksen hoivatunnit jakaa myös sisarusten kesken. Näin lahjasta saa vaikkapa vuoden mittaisen ja varmistettua kotitalousvähennyksen tehokkaan hyödyntämisen. Ajattele, isoisälle kaksi kertaa viikossa keskustelua, ulkoiluseuraa ja hoivaa kotiin vuoden ympäri ja sinulle lahjan antajana hyvä mieli isoisän yksinäisyyden vähenemisestä!
  3. Voinko ostaa palveluita miltä tahansa yritykseltä ja vähentää kotitalousvähennyksen? Tarkista aina ennen kuin teet sopimuksen, että yritys tai yrittäjä kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Et voi saada kotitalousvähennystä, jos yritystä tai yrittäjää ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin.
  4. Miten lasken kotitalousvähennyksen? Kotitalousvähennyksen suuruus on 60 % tiettyyn eurorajaan asti ja sen lisäksi maksettavaksi tulee omavastuuosuus.

Esimerkki kotitalousvähennyksestä Seurana Oy:n asiakkaalta

Lapsenlapsi ostaa isoisälleen lahjaksi seuraa ja virkistystä palvelutaloon. Hän tietää, että saa vähentää 60% laskusta. Omavastuu on aina 100 euroa. Hän maksaa palvelusta 2000 euroa vuodessa, ja saa kotitalousvähennystä yhteensä 1100 euroa. Laskukaavana siis 2000 * 0,6 = 1200, 1200 – omavastuu 100 e = 1100 euroa).

Seurana Oy on lisäksi kuntien sosiaalitoimen hyväksymä yksityinen vanhuspalvelutoimija, joten palvelumme on arvonlisäverotonta hoivapalvelua vanhuksille. Lisätietoja näistä saat mirka.saarinen@seurana.fi.

Tästä luet hyvin, miten saat vanhukselle sekä kotitalousvähennyksen että arvonlisäverottoman palvelun. Hyviä lisävinkkejä kotitalousvähennyksestä vanhuspalveluissa antaa mm. Kotiliesi-lehti.

ILMAINEN TUTUSTUMISKÄYNTI!

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi meillä on aikaa tehdä asioita yhdessä – varaa nyt ilmainen tutustumiskäynti soittamalla numeroon 040 555 3235 tai lähettämällä viesti.

Soita 040 5553235 Lähetä viesti